fbpx
maties

Δες πως αλλάζουν οι καιροί….

Η Ματιά της Ελένης
Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στην ΑΥΓΗ, 24 Νοεμβρίου 2002

 

Δες πως αλλάζουν οι καιροί….

Δεν πάνε δυό χρόνια που ο κακός δαίμονας του Ελληνικού ποδοσφαίρου λεγότανε Βίκτωρας Μητρόπουλος. Δύο χρόνια μετά ο «δαίμονας» αποδεικνύεται μάλλον δαιμόνιος, αυτός τουλάχιστον έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν ψάχνεται.

Από τη στιγμή που κατέρρευσε το χρηματιστήριο, στο χώρο του αθλητισμού εικάζεται ότι το όνομα «Μπατατούδης» προέρχεται από το «Μπαταξής». Προχθές ο επιχειρηματίας Μπατατούδης επεκράτησε του σόουμαν Μπατατούδη και ο ΠΑΟΚ γύρισε στο μαντρί της Net Med. 550.000 Ευρώ παραπάνω από τον ΑΛΦΑ έδωσε η Net Med. Η απόφαση πάρθηκε στο λογιστήριο.

Ο Αρης έκρινε ότι χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις το φιλάς, οπότε έκλεισε με το τηλεοπτικό κανάλι του πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας, έτσι, μήπως και γίνει τίποτα γενικά.

Η ΑΕΚ είναι θρησκεία όπως ξέρουμε όλοι, αλλά εμένα κάτι μου λέει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης, σαν καλό παπαδοπαίδι, ξέρει μέσα του ότι μιά θρησκεία, εκτός από τη πίστη, θέλει και το παγγάρι γεμάτο. Είναι μόνο θέμα χρόνου.

Ο Παναθηναϊκός έχει το άγχος του ανθρώπου που έχει τις τσέπες του γεμάτες όταν οι υπόλοιποι ψάχνονται, αλλά βέβαια πάντα φρόντιζαν οι ιδιοκτήτες της ομάδας να μην δημιουργείται άνοιγμα στο ταμείο.

Μένει ο cavalier ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, που φαίνεται να συμφωνεί με τους Κινέζους, όταν αυτοί εκφράζουν την έννοια «κρίση» και την έννοια «ευκαιρία» με το ίδιο ιδεόγραμμα.

«Δει δη χρημάτων, και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων» έλεγε ο Δημοσθένης. Δεν ήταν βέβαια ιδιοκτήτης ΠΑΕ ο Δημοσθένης, αλλά επειδή μιλούσε περί συγρούσεων γενικώς είναι μέσα στο θέμα.

Οπότε όποιος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει, τώρα που πιάσανε τα κρύα, από το να παρακολουθεί τα καμώματα των ποδοσφαιροπατέρων της χώρας, διαπιστώνει ότι το βασικό πρόσωπο του Ελληνικού ποδοσφαίρου λέγεται Κώστας Κοσκινάς και είναι ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ. Οι παλιές συνήθειες τελικά δεν κόβονται με τίποτα. Παλιά θα έλεγε ο Υπουργός στον τότε πρόεδρο του ΟΠΑΠ «γιά δες το θέμα» και το «θέμα» θα λυνότανε αμέσως με δαπάνη του μέσου μικροτζογαδόρου ψιλοφορολογούμενου, που ή δεν θα το έπαιρνε ποτέ χαμπάρι ή που θα καμάρωνε και από πάνω τον μάγκα υπουργό που «καθάρισε γιά την ομάδα». Σήμερα ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ σκέφτεται πιό πολύ την αξιολόγηση της Morgan Stanley γιά την πορεία της μετοχής του παρά την γνώμη των 20.000 ανθρώπων που συνεχίζουν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Με τη κυβέρνηση να περιμένει τη πώληση των υπόλοιπων μετοχών του ΟΠΑΠ μπάς και ισοσκελίσει κανένα προυπολογισμό, όσοι αγαπούν τις Κινεζικές παροιμίες έχουν κάτι από το γεωργαφικά πλησιέστερο vivere pericolozamente.

Στο τέλος ίσως να πάρουν όλοι από το κράτος κάτι που δεν θα τους άξιζε κανονικά, αλλά βασικά βλέπουμε το τέλος μιάς εποχής. Αφού ξεκαθάρισε και ο Κοντομηνάς ότι η τηλεοπτική στέγη του ΑΛΦΑ θα είναι φιλόξενη μόνο γιά όσους θα επιστρέψουν τις επιταγές του Alpha Digital και θα παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση των χρημάτων που τους οφείλονται, η φούσκα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος της.