fbpx
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη της Ελένης Αυλωνίτου στόν δημοσιογράφο Νίκο Πανταζίδη – Αυγή 7 Απριλίου 2000

Συνέντευξη της Ελένης Αυλωνίτου στόν δημοσιογράφο Νίκο Πανταζίδη

Αυγή 7 Απριλίου 2000

 

Picavg1

 

ΕΡ: Ελένη, γιατί είσαι στήν αριστερά; Γιατί είσαι στον Συνασπισμό;

ΑΠ: Γιατί η Αριστερά και ειδικότερα ο Συνασπισμός είναι γιά μένα τρόπος ζωής! Την απλή καθημερινότητά μου δεν μπορώ να την φαντασθώ χωρίς τις αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Ο Συνασπισμός αντικατροπτίζει απόλυτα τις προτεραιότητες που έχω θέσει εδώ και πολλά χρόνια στον εαυτό μου.

ΕΡ: Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με την αριστερά;

ΑΠ: Το μπόλιασμα έγινε στα φοιτητικά μου χρόνια. Οσο ήμουν πρωταθλήτρια δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινά, αφού και μικρή σε ηλικία ήμουν, αλλά και επειδή θεωρώ ότι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου αποτελεί εθνικό κεφάλαιο.

ΕΡ: Γιατί πολιτεύεσαι;

ΑΠ: Γιά να βοηθήσω το κόμμα μου να μπεί όσο μπορεί πιό ισχυρό στή Βουλή. Προσωπικά θεωρώ ότι έχω καταξιωθεί τόσο αθλητικά, όσο και επιστημονικά, αλλά με τις γνώσεις και την εμπειρία μου τόσων χρόνων πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω στόν τομέα του αθλητισμού και γενικώτερα σε όσα απασχoλούν τη νεολαία.

ΕΡ: Ποιό είναι το σημαντικώτερο πρόβλημα στον Ελληνικό αθλητισμό σήμερα;

ΑΠ: Η υποβάθμιση του σχολικού αθλητισμού. Πρέπει ο αθλητισμός να αποτελεί βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πρέπει να αναδειχθεί ο χώρος του σχολείου, αφού εκεί βρίσκεται τον περισσότερο χρόνο η νεολαία. Από εκεί πρέπει να αναδεικνύονται τα ταλέντα, που στη συνέχεια μέσω των σωματείων θα προχωράνε στον υψηλό αθλητισμό. Αυτή τη στιγμή τα πάντα πάσχουν στη βάση του αθληισμού.

ΕΡ: Περισσότερο απ’ όλα ίσως πάσχει η κολύμβηση, που εσύ πιστά υπηρέτησες. Ποιά είναι η αιτία;

ΑΠ: Η διοίκηση της ομοσπονδίας είναι ανύπαρκτη! Κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με τη κολύμβηση. Δεν ενδιαφέρονται γιά την ανάπτυξη, δεν ασχολούνται με τη περιφέρεια. Δεν έχει μείνει κοντά στη κολύμβηση κανείς απ’ τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει αθλητικά και επιστημονικά στο άθλημα. Προβάλλουν τις επιτυχίες της Δάφνη, που έμαθε να κολυμπάει και ζει στις ΗΠΑ, και της Μαχαίρα, η οποία είναι πλέον 30 χρονών! Που είναι το νέο έμψυχο υλικό, ενόψει μάλιστα Ολυμπιακών Αγώνων 2004;

ΕΡ: Γιά την προετοιμασία του “Αθήνα 2004” τι έχεις να πείς;

ΑΠ: Γιά άλλα πράγματα είχε δεσμευθεί ο κ. Σημίτης και άλλα γίνονται! Είπε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η διοργάνωση της αδιαφάνειας, της τσαπατσουλιάς και της αρπαχτής και μέχρι στιγμής δεν έχουμε πεισθεί ότι ακολουθούνται οι παραινέσεις του! Οι προτάσεις του Συνασπισμού γιά διακομματική επίβλεψη του όλου εγχειρήματος απορρίφτηκαν από τη κυβέρνηση. Οι άνθρωποι του αθλητισμού λείπουν απ’ τη διοργάνωση. Η εθνική επιτροπή είναι διακοσμητικό στοιχείο. Ολα αυτά δημιουργούν εύλογη δυσπιστία στον Ελληνικό λαό.

ΕΡ: Ως υποψήφια βουλευτής έχεις έρθει το τελευταίο διάστημα σε επαφή με πολύ κόσμο. Πώς βλέπεις τις διαθέσεις του σε σχέση με την εκλογική μάχη του ΣΥΝ;

ΑΠ: Αυτό που εισπράττουμε είναι η συμπάθεια. Οι θέσεις του ΣΥΝ έχουν μεγάλη ανταπόκριση. Ειδικά όμως στους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους βλέπεις μια προκατάληψη στό να ψηφίσουν αριστερά, αφού φοβίες χρόνων δεν έχουν ξεπεραστεί. Αυτό που εύχομαι είναι η αγάπη που μας δείχνει ο απλός κόσμος να φθάσει μέχρι τη κάλπη!