fbpx

Συνέντευξη της Ελένης Αυλωνίτου στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΠΟΗΧΟΣ

Jun 1, 2006

Συνέντευξη της Ελένης Αυλωνίτου στην εβδομαδιαία εφημερίδα “ΑΠΟΗΧΟΣ”, 1η Ιουνίου 2006.

 

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει στους Γαλατσιώτες η υποψηφιότητα της γνωστής πρωταθλήτριας κολύμβησης Ελένης Αυλωνίτου γιά τη Δημαρχία Γαλατσίου, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Η υποψηφιότητά της φαίνεται πως θα δώσει ένα διαφορετικό τόνο στα δημοτικά πράγματα της πόλης, καθώς εκτός από τους Γαλατσιώτες το όνομά της είναι γνωστό σε χιλιάδες φιλάθλους, από τις αμέτρητες διακρίσεις που έχει φέρει στη χώρα μας μέσα στις πισίνες. Μιλήσαμε με την υποψήφια Δήμαρχο Ελένη Αυλωνίτου γιά το Γαλάτσι:

 

Ερ.:    Κυρία Αυλωνίτου, πως προέκυψε αυτή η υποψηφιότητα και τι είναι οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ;

Απ.:   Οι  ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ είναι μία Αριστερή δημοτική κίνηση, που στηρίζεται από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, την ΚΟΕ και από Αριστερούς ανένταχτους πολίτες, ενώ συζητάμε και με άλλες Αριστερές δυνάμεις που μπορεί να συμμετάσχουν στην κίνηση. Εγώ είμαι μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και το 2002 ήμουν υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του Μανώλη Γλέζου. Εχω μεγαλώσει στο Γαλάτσι και όταν μου ζήτησαν οι παλιοί φίλοι μου να αναλάβω επικεφαλής, δέχτηκα.

Ερ.:    Πως βλέπετε τη κατάσταση στα δημοτικά πράγματα  στο Γαλάτσι;

Απ.:   Αγρια, αναποτελεσματική και εχθρική προς τους Γαλατσιώτες. Εχω μείνει κατάπληκτη από το πόσο εύκολα δημοτικοί σύμβουλοι μεταπηδούν από τον ένα συνδυασμό στον άλλο. Είναι σαν να μη πιστεύουν απολύτως τίποτα, εκτός βέβαια αν πιστεύουν πως όλοι οι Δημοτικοί άρχοντες βλάπτουν το Γαλάτσι το ίδιο. Φοβάμαι ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις στο Γαλάτσι είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εγώ πιστεύω ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν κάποια ευθύνη απέναντι στους δημότες και θα έπρεπε να πολιτεύονται με μεγαλύτερη συναίσθηση αυτής της ευθύνης. Ετσι νοιώθω ότι η πρώτη υποχρέωσή μου είναι να προσφέρω στα δημοτικά πράγματα του Γαλατσίου ένα στοιχειώδες ήθος.

Ερ.:    Ποιά είναι τα βασικά προβλήματα στο Γαλάτσι;

Απ.:   Λιγοστοί ελεύθεροι χώροι, πολλά αυτοκίνητα, ανεπαρκείς συγκοινωνίες, ανεπαρκείς δημοτικές υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δει ως τώρα ελεύθερη γή που να μην θέλει να την χτίσει και δεν έχει δει ως τώρα δέντρο που να μην θελει να το κόψει! Ετσι η κατάσταση χειροτερεύει συνέχεια. Η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται να πιστεύει ότι κρίνεται από το πόσο τσιμέντο καταναλώνεται μέσα στα όρια του Δήμου – όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα γιά αυτούς. Η Δημοτική αρχή θέλει να καταργήσει πάρκα και να τα κάνει πολυκατοικίες, ιδιωτικά γηροκομεία και κτήρια εμπορικών χρήσεων. Εμείς έχουμε άλλες προτεραιότητες, μας νοιάζει το πως ζουν οι άρθρωποι. Εμεις θέλουμε μιά πόλη που να χαίρεσαι να ζεις.

Ερ.:    Ενα γηροκομείο δεν θα ωφελήσει τους Γαλατσιώτες;

Απ.:   Μα το γηροκομείο δεν θα είναι γιά τους Γαλατσιώτες, θα είναι ιδιωτικό γιά όποιον έχει να πληρώσει! Αν νοιάζότανε ο Δήμαρχος γιά τους Γαλατσιώτες θα φρόντιζε να αναβαθμίσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ο Δήμαρχος όμως έχει περάσει όλες τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Επιχείρηση και τις προορίζει γιά ιδιωτικοποίηση!

Ερ.:   Τι συμβαίνει με το Ολυμπιακό Παλαί στο Γαλάτσι;

Απ.:   Το Παλαί κτίστηκε κατά παρέκκλιση σε δασικό χώρο γιά τους αγώνες. Τώρα παραχωρείται σε ιδιωτικό όμιλο γιά να το κάνει εμπορικό κέντρο, χτίζοντας ακόμα 8.000 τ.μ. στον χώρο. Ο νόμος που επιτρέπει τη παραχώρηση είναι αντισυνταγματικός, μάλιστα στην Καλλιθέα που έχουν αντίστοιχο ζήτημα με Ολυμπιακές εγκαταστάσεις ο Δήμος Καλλιθέας προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας γιά να αποτρέψει τις εμπορικές χρήσεις. Στο Γαλάτσι το εμπορικό κέντρο θα εξοντώσει το τοπικό εμπόριο, θα προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην πόλη και θα στερήσει τους Γαλατσιώτες από ένα πολύτιμο χώρο. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί. Ο Δήμαρχος Τούντας όμως τα έχει κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση. Παριστάνει ότι μπαίνει επικεφαλής των κινητοποιήσεων του κόσμου και την ίδια στιγμή αρνείται να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του έργου, επειδή φοβάται ότι θα κερδίσει την προσφυγή!

Ερ.:    Κλείνοντας κ. Αυλωνίτου τι μήνυμα θα στέλνατε στους Γαλατσιώτες;

Απ.:   Να μην απογοητεύονται, εμείς μπορούμε να δώσουμε λύση στα Δημοτικά προβλήματα. Ας έρθουν στις 6 Ιουνίου στις 7.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου στο Δημαρχείο να μας γνωρίσουν.