fbpx

Περί ηθικού πλεονεκτήματος

Aug 29, 2018

Περί ηθικού πλεονεκτήματος
Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στην εφημερίδα “KONTRANEWS” στις 29.07.2018

Παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας σε διάφορα πολιτικά πάνελ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αξιολόγηση των στελεχών στη Πειραιώς γίνεται με βάση το πόσες φορές λένε σε στελέχη της κυβέρνησης «είστε ψεύτες, λέτε ψέμματα». Απογυμνωμένοι από επιχειρήματα, μη αντέχοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση πέτυχε εκεί που αυτοί απέτυχαν, θεωρούν ότι ο κόσμος ακούγοντας χιλιάδες φορές ότι η κυβέρνηση λέει ψέμματα θα το υιοθετήσει άκριτα και θα ψηφίσει ανάλογα. Κατανοώ τη ψυχολογία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν χάσανε ποτέ τις εκλογές, απλά ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκλεψε τη ψήφο των πολιτών, η οποία δικαιωματικά ανήκει στους ίδιους, που κατέχουν την ιδιοκτησία της διακυβέρνησης της χώρας και τώρα ο λαός θα αποκαταστήσει τη πλάνη του. Ετσι δεν φταίει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησαν στα μνημόνια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που μας βγάζει από τα μνημόνια! Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που 3.5 χρόνια τώρα στερεί την εξουσία από τη ΝΔ, γι αυτό και τα στελέχη της προβάλλουν συνεχώς πάνω στα στελέχη της κυβέρνησης την επιθυμία της επιστροφής της καρέκλας τους, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Ομως τελευταία ασχολούνται και με το ηθικόν πλεονέκτημα της Αριστεράς, μην τυχόν και τους ξεφύγει κανένας ψηφοφόρος και ψηφίσει τη σημερινή κυβέρνηση με τη σκέψη ότι αυτοί τουλάχιστον δεν έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι.
Ετσι κατασκευάζεται το δήθεν σκάνδαλο του αδελφού του Πρωθυπουργού με δήθεν παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε τράπεζες και Δικαιοσύνη. Δεν μπαίνω επί της ουσίας της υπόθεσης, όπου τα αδέλφια του πρωθυπουργού θα δώσουν απαντήσεις για τα άθλια συκοφαντικά δημοσιεύματα μέσω της Δικαιοσύνης, όμως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί! Αναφέρουν λοιπόν ότι υπήρξε χαριστική ρύθμιση του δανείου του αδελφού του Πρωθυπουργού. Χαριστική ρύθμιση με 6% επιτόκιο, εγώ δεν γνωρίζω. Τέτοια άνεση χωρίς καμμία τραπεζική ενόχληση του Κήρυκα Χανίων του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επί 11 ολόκληρα χρόνια ποιούσε τη νήσσα και έπρεπε να αποκαλύψει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι δε έχει πληρώσει μία, ώστε να αναγκασθεί ο κ. Μητσοτάκης να ρυθμίσει το δάνειό του, εγώ δεν γνωρίζω. Ρύθμιση δανείου πληρώνοντας δόση 3000 ευρώ και αφήνοντας στο τέλος 614.000 δόση, εγώ πάλι δεν γνωρίζω γιά πολίτη που δεν ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Σου λέει ο κ. Μητσοτάκης θάμαι εγώ κυβέρνηση και θα το ξαναρρυθμίζω παρομοίως. Αποπληρωμή δανείου δηλαδή στο διηνεκές.. Μιλήσανε επίσης για φωτογραφικό νόμο που οδηγούσε στην εξάλειψη του αξιόποινου, παρόλο που η υπόθεση του κ. Δ.Τσίπρα ουδέποτε κρίθηκε ενώ οι πλημμεληματικές πράξεις ενέπιπταν σε προηγούμενες ρυθμίσεις νόμου του 2012 και δεν άλλαξαν.

Φυσικά λοιπόν και δεν θα ακολουθήσω την προτροπή του κ. Γεωργιάδη να πάρω panadol για να συνέλθω, όταν μιλάω για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, όπως συμβούλεψε σε εκπομπή, όμως θα τον συμβούλευα να προσθέτει στη διατροφή του έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τόνωση της μνήμης του. Καλό το θέατρο, κακός ο ηθοποιός ενώ τα γεγονότα αμείλικτα φέρνουν τη ΝΔ αντιμέτωπη με τη πραγματικότητα. Σταχυολόγησα λοιπόν ενδεικτικά κάποιες από τις πολλές παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Αθανασίου με το νόμο 4254/2014 αφαίρεσε από τον ποινικό κώδικα λέξεις και έτσι οδήγησε σε αμνηστία πολλούς καταχραστές του δημοσίου και εγκληματίες του λευκού κολάρου. Χρειάστηκε να περάσουν 13 μέρες μέχρι ο κ. Αθανασίου να αποσύρει τη ρύθμιση, λέγοντας ότι οι λέξεις διεγράφησαν εκ παραδρομής, όμως η δουλειά είχε ήδη γίνει. Ο κ. Αθανασίου είχε επίσης χρησιμοποιήσει την ευνοική ρύθμιση χάριτος γιά περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και γιά πολιτευτή της ΝΔ. Ομω,ς η πιό χαρακτηριστική περίπτωση αφορά 29 άτομα, ανάμεσά τους γόνους γνωστών οικογενειών, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών «γιά χρήση πλαστής και υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως», που σύμφωνα με τις κατηγορίες αφορούσαν παράνομες διεργασίες, προκειμένου να αποφύγουν τη στράτευση. Με προεδρικό διάταγμα, βάση σχετικής εισήγησης του κ. Αθανασίου, υπεγράφη η άρση των συνεπειών του νόμου από την καταδίκη ενός εκ των 29 ατόμων που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους σ’ αυτό. Κι αν αναρωτιέστε τι οδήγησε στην απαλλαγή του ενός, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος με την απαλλαγή του, ως ιδιοκτήτης και εκπρόσωπος κατασκευαστικής εταιρείας μπορούσε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς έργων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή να προσληφθεί ως σύμβουλος μεγάλων κατασκευαστικών έργων. Κάθε σύνδεση των γεγονότων μπορεί να είναι σύμπτωση. Τα σχόλια δικά σας…

Ελένη Αυλωνίτου
Βουλευτής Β’ Αθηνών
www.avlonitou.gr