fbpx
Άρθρα

Μίλα μου… γερμανιστί

Μίλα μου… γερμανιστί

Αρθρο στην εφημερίδα KONTRANEWS στις 8.9.2019

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε μετά βαϊων και κλάδων για να φέρει ανάπτυξη, ευημερία, αριστεία σε όλους τους τομείς, κανονικότητα και δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα, δικαιοσύνη και αποκατάσταση του κράτους δικαίου στο συριζαϊκό, μέχρι πρότινος κράτος.

Η κανονικότητα της χώρας ξεκίνησε από την «καλή» νομοθέτηση μέσα στο κοινοβούλιο με 5 νομοσχέδια μέσα σε 35 μέρες, εκ των οποίων τα 4 με τη διαδικασία του επείγοντος, το πρώτο δε νομοσχέδιο που αφορούσε το επιτελικό κράτος και έφερνε μείζονες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση συζητήθηκε, χωρίς καν να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση!

Θα πρότεινα λοιπόν για χάριν ευκολίας, τα νομοσχέδια να μην χρονοτριβούν ερχόμενα στη βουλή, να νομοθετούνται στο Πρωθυπουργικό γραφείο (αφού η Προεδρία της κυβέρνησης ανέλαβε και το ρόλο των υπουργείων) και να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ χωρίς την καθυστέρηση της βουλής! Έτσι κι αλλιώς η αντιπολίτευση απέχει συνεχώς από τα σημεία και τέρατα που λαμβάνουν χώρα στη Βουλή.

Ο κ. Γεραπετρίτης μας απάντησε να σεβόμαστε το συσχετισμό δύναμης που έστειλε στο κοινοβούλιο ο ελληνικός λαός. Αυτό σημαίνει να παραβιάζει η κυβέρνηση τους κείμενους νόμους; Ή να λαμβάνουμε τον λόγο του κ. Μητσοτάκη ως συμβόλαιο; Για παράδειγμα στις 6.8.2019 ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε «Για το ζήτημα της ΕΥΠ δεν έχω να πω τίποτα. Κανένα νόμο δεν πρόκειται ν’ αλλάξω». Ο καθαρός αέρας των διακοπών φαίνεται του άλλαξε γνώμη και 24 μέρες μετά μας έφερε μια τροπολογία, όπου ο επικεφαλής της ΕΥΠ πρέπει να είναι ή κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών ή να έχει αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική απασχόληση! Με απλά Ελληνικά ο θυρωρός της ΕΥΠ, ακόμα και χωρίς να διαθέτει απολυτήριο λυκείου, αν έχει δεκαετή απασχόληση στην υπηρεσία μπορεί να γίνει διοικητής της. Που πήγαν όλα αυτά περί αριστείας που διαλαλούσε η ΝΔ – το κόμμα των αρίστων; Όταν δεν τους αρέσουν οι νόμοι νομοθετούν και τους αλλάζουν, είτε για χατήρι του ΣΕΒ, είτε για χατήρι των κολλητών τους. Ασε που ο διοικητής θα μπορεί να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με τους φορείς του δημοσίου, στέλνοντας έναν υπάλληλο ως τοποτηρητή σε κάθε υπουργείο. Κάθε Υπουργείο και το χαφιέ του. Μέρες δόξας για το κράτος της δεξιάς!

Όμως ψηλώνω από υπερηφάνεια, καθώς πρωτοτυπήσαμε παγκοσμίως με τον διορισμό της ηγεσίας της ΕΡΤ, κατευθείαν από το γραφείο τύπου της ΝΔ, όπου πρώτα αναγγέλθηκε ποιος θα είναι και μετά έκαναν διαγωνισμό για τη θέση! Πολύ προχωρημένα πράγματα δηλαδή. Είμαι περίεργη πόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση που θα έπαιρνε ο κ. Ζούλας! Για να πω την αλήθεια η ΝΔ μου δίνει την εντύπωση ότι τρέχει να προλάβει πριν ο κόσμος αντιληφθεί τι έρχεται μετά το τυράκι της μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Γι’ αυτό επεμβαίνει στους θεσμούς του κράτους, στις ανεξάρτητες αρχές, στην ενημέρωση, στο περιβάλλον. Ξέρετε κάθε βράδυ κοιμάμαι «ασφαλής» γιατί η αστυνομία καταπολεμά την εγκληματικότητα, παίρνοντας στο κυνήγι κάτι γυναικόπαιδα – πρόσφυγες στα Εξάρχεια από τα οποία κινδύνευα! Αν αρρωστήσουν δε, δεν θα έχουν πρόσβαση στην υγεία, αφού ο νέος υπουργός υγείας κατήργησε το ΑΜΚΑ τους. Άλλωστε γιά τον συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ επρόκειτο για «σκουπίδια». Από το βραβείο της διεθνούς κοινότητας για την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, σ’ αυτές τις ντροπιαστικές αποφάσεις, μία εκλογική αναμέτρηση δρόμος!

Ότι και να πείτε όμως έχω ένα βίτσιο. «Να ακούω τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει γερμανικά και δεν θέλω τίποτα άλλο. Νομίζω ότι ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος της εξουσίας του!

Να τον ακούω να λέει στα γερμανικά, πως αυξάνει τη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να με επιβαρύνει γιατί θα κάνει απόσβεση από τη μείωση του ΦΠΑ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα με επιβαρύνει δηλαδή χαρίζοντάς μου κάτι που ήδη είχα.

Ν’ ακούω να λέει πως ψαλιδίζει την έκπτωση που απολάμβανα ως συνεπής πελάτης της ΔΕΗ, πληρώνοντας κανονικά τις οφειλές μου, γιατί έτσι θα συμβάλλω στην αύξηση εσόδων της, μήπως και καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τη σώσει από το ξεπούλημα που εδώ και χρόνια είναι βασική θέση της ΝΔ!

Αισθάνομαι ως Εθνικός ευεργέτης..

Να τον ακούω στα γερμανικά να λέει πως θα μειώσει το αφορολόγητο, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε και νομίζω θα φουσκώνω υπερηφάνεια, αφού έτσι θα συμβάλλω στην απόκτηση της φορολογικής συνείδησης των συμπολιτών μου!

Όμως σε όποια γλώσσα και να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αντέξω να συμβάλλω στο μνημόσυνο των επικουρικών συντάξεων! Καμία θεραπεία δεν θα φθάνει τότε!

Ελένη Αυλωνίτου

τ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας