fbpx
Άρθρα

Κορονοϊός: Επιστημονικές μελέτες κατά το δοκούν;

Κορονοϊός: Επιστημονικές μελέτες κατά το δοκούν;

Άρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στο “one Voice” 4.10.2022

Πως η Ελλάδα φιγουράρει στη πρώτη θέση των θανάτων από Covid-19 και ενώ αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση το πρώτο οκτάμηνο της πανδημίας, έγινε παράδειγμα προς αποφυγήν, με πάνω από 33000 θανάτους, τη περίοδο που διανύουμε; 

Ο επίκουρος καθηγητής κ. Θεόδωρος Λύτρας με την επιστημονική του μελέτη έδειξε ακριβώς τα πράγματα με αριθμούς, αυτά δηλαδή που επανειλημμένως κατήγγειλε το ιατρικό προσωπικό των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, από το φθινόπωρο τους 2020 για την μεγάλη απώλεια θανάτων, εξ’ αιτίας της διασωλήνωσης ασθενών εκτός ΜΕΘ. 

Όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της περιφέρειας απεβίωσαν όλοι ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο θάνατος επήλθε για το 98% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και είναι άξιο απορίας, πως διασώθηκε και αυτό το πενιχρό 2%!

Η Α’ φάση της μελέτης του κ. Λύτρα, που συνυπογράφει και ο κ. Σωτήρης Τσιόρδας από 1.9.2020 έως 6.5 2021, έδειχνε καθαρά ότι η θνησιμότητα από διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ, είχε ανέβει επικίνδυνα από το 57% στο 87%!  

Παρ’ όλα αυτά, η μελέτη αράχνιαζε στο βάθος ενός συρταριού του Υπουργείου ενώ ο κ. Μητσοτάκης ωρυόταν από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, που ζητούσε το προφανές, δηλαδή αύξηση των ΜΕΘ με την ανάλογη πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, λέγοντας με το ανάλογο θεατρικό ύφος: «Υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ, έχετε εσείς κ. Τσίπρα; Φέρτε τα»! 

Τι κι αν τα στοιχεία αράχνιαζαν στο συρτάρι, τι κι αν ο Πρωθυπουργικός σύμβουλος Σωτήρης μιλούσε συχνά πυκνά μαζί του, φαίνεται να μην του είπε τίποτα για την πρόσφατη έρευνά του και τα στοιχεία που μαρτυρούσαν την αλήθεια! Τελικά αυτόν τον Πρωθυπουργό δεν τον ενημερώνουν βρε παιδί μου ούτε ο Σωτήρης Τσιόρδας για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, ούτε ο Παναγιώτης Κοντολέων για τις υποκλοπές και τη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη! Τύφλα να έχουν οι δικοί σου άνθρωποι… Αλλά όπως λέει ο σοφός λαός: Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα! 

Όταν ο υπουργός κ. Γεραπετρίτης λέει «Εάν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών»! Όταν ο έτερος κ. Σκέρτσος λέει «Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας», προφανώς δεν θέλουν να ενισχύσουν το ΕΣΥ. Αντιθέτως επιδιώκουν την υποβάθμισή του και τελικά την ιδιωτικοποίησή του, αλλά ήρθε η πανδημία και τους χάλασε τα σχέδια! Ακόμη κι αν πεθαίνουν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι, που μπορεί πολλοί από αυτούς να είχαν σωθεί, τι να κάνουμε;  

Και φθάνουμε στη Β’ φάση της έρευνας  από Μάϊο 2021 έως Σεπτέμβριο 2022, που υπογράφει μόνος του ο κ. Λύτρας ενώ ο κ. Τσιόρδας ως πρωθυπουργικός σύμβουλος την έχει κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, παρόλο που η αρχική ιδέα της έρευνας ήταν δική του! Στη φάση αυτή απεβίωσε το 98% των ασθενών, που διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ ενώ η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σε περιφερειακά νοσοκομεία κόστισε τη ζωή σε όλους!

Τι το ήθελε ο κ. Λύτρας να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία; Την επόμενη μέρα η κυβέρνηση του έκοψε την προσβασιμότητα στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, με συνοπτικές διαδικασίες, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Όχι, αγαπητοί φίλοι, μην μπερδεύεστε! Δεν επιστρέψαμε στο 1967, στην Ελλάδα του Μητσοτάκη είμαστε, το 2022!

Σκέφτηκε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, να τιμωρήσει τον κ. Λύτρα  για να μην μπορεί να βγάζει στοιχεία «επικίνδυνα» και έβαλε τη πιστή του κα Γκάγκα που δεν του κάνει κουτσουκέλες και δίνει απαντήσεις όπως «Θα πέθαιναν ούτως ή άλλως, γι’ αυτό διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ». Εξαιρετικά τεκμηριωμένη, σαφή και με επιχειρήματα αυτή την απάντηση. Μπράβο! Σας κάλυψε; ή εξοργίζεστε από την πλήρη κυβερνητική αδιαφορία; 

Αλήθεια κυρία Γκάγκα μου, πώς και δεν τους αφήσατε να πεθάνουν στο σπίτι τους (το «rest In peace» σας λέει κάτι;), αφού έχετε φροντίσει να έχετε 10.000 γιατρούς λιγότερους, έτσι ώστε να τρελαίνετε το λιγοστό προσωπικό που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να φροντίσει τόσους ασθενείς! 

Αλήθεια, με το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παίδων» τι γίνεται;  και μην μου πείτε ότι οι άνθρωποι εκεί είναι τρελοί, παρανοϊκοί, κακοήθεις και εμμονικοί.  Έχετε μία λίστα 3000 παιδιών σε αναμονή για χειρουργείο, με γονείς σε απόγνωση και απαντάτε με τεράστια «ευαισθησία και συμπόνια», ας πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία;.

Που ζείτε κυρία μου; Έχετε καταλάβει ότι με την φτωχοποίηση που μας έχετε φέρει ως κυβέρνηση δεν μπορούν όλες οι οικογένειες να πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία; 

Για την ιστορία, από τους 16 αναισθησιολόγους το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Παίδων σήμερα, έχουν μείνει μόνο 10 που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Από την αρχή της πανδημίας άρχισαν να μειώνονται τα χειρουργεία σχεδόν κατά 75% Αυτό ο κ. Τσιόδρας δεν σας το έχει επισημάνει, που το παίζετε κινέζοι όλοι!   

Αλλά βέβαια ο κ. Μητσοτάκης στις 20 Απριλίου 2021 μας έλεγε: «Η πανδημία φτάνει στο τέλος της» ενώ στις 7 Ιουνίου 2022 μας πληροφορούσε ότι: «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Νέο κύμα από το φθινόπωρο». Στο ίδιο διάστημα, ιδίως από το Γενάρη 2022, η πανδημία στη Δύση βρίσκεται σε ύφεση. Όμως στην Ελλάδα την ίδια περίοδο, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 60%, με τη κυβέρνηση  να προσπαθεί να βγάλει όλο το κόσμο τρελό! 

Μετά λοιπόν τους εχθρούς δημοσιογράφους που τολμούν να γράφουν τις κυβερνητικές πομπές και βρίσκονται σε γενικότερη δίωξη, πήραν τώρα σειρά και οι επιστήμονες, που με στοιχεία αποδεικνύουν τη τυχοδιωκτική κυβερνητική πολιτική στη δημόσια υγεία! Η κυβέρνηση ήξερε από το Μάϊο 2021 για την υπερδιπλάσια θνησιμότητα στις ΜΕΘ, συγκριτικά από τα αντίστοιχα διεθνή ευρήματα και το διέψευδε, ήξερε επίσης και για την παρουσία πολλών επαρχιακών ΜΕΘ με θνησιμότητα 100%, αλλά πέρα βρέχει…

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση εγκατέλειψε το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα την αυξημένη θνησιμότητα ασθενών Covid και τιμωρεί όποιον δημοσιοποιεί την πραγματικότητα, είτε δημοσιογράφους, είτε επιστήμονες, αφού κυβερνούν με το δόγμα «όλα για την επικοινωνία και την ωραιοποίηση της πραγματικότητας». Αυτό προϋποθέτει βέβαια όλα στο σκοτάδι.. Τι να λησμονήσω, τι να θυμηθώ αλήθεια, με τα πεπραγμένα αυτής της καθεστωτικής κυβέρνησης! 

Να ξέρετε κύριοι της κυβέρνησης, ότι ούτε λησμονούμε, θυμόμαστε τα πάντα, δεν σφυρίζουμε στον ίδιο τον σκοπό, γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Δεν δεχόμαστε επιστημονικές μελέτες και δημοσιογραφία κατά το δοκούν… 

Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις απαράδεκτες πολιτικές σας, που εχθρεύονται το δημόσιο συμφέρον, συρρικνώνοντας το κοινωνικό κράτος και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θα αποκαλύπτουμε τα πάντα  για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, όταν έρθει η ώρα της κάλπης! 

Ελένη Αυλωνίτου                                                                                                                                   

πρ. Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών /μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ