fbpx

Η ελπίδα βρίσκεται Αριστερά

Sep 5, 2009

Η ελπίδα βρίσκεται Αριστερά

Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στην ΗΧΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,  Σεπτέμβριος 2009

 

Σας αρέσει ψηλός, λεπτός, αθλητικος ή μήπως τον προτιμάτε πιό γεματούλη καλοφαγά; Θέλετε ο πρωθυπουργός σας να κάνει τζόγκινγκ και ποδήλατο ή προτιμάτε κάποιον που στον ελεύθερο χρόνο του ίσως να κλωτσήσει και καμιά μπάλα; Προτιμάτε ένα πρωθυπουργό με ρητορική δεινότητα ή κάποιον που να παίζει το ίντερνετ στα δάχτυλα; Γιά να δω, τι άλλη διαφορά έχουν αυτοί οι δύο; Διαφορές πολιτικής πάντως δεν έχουν. Στη προεκλογική περίοδο ως τώρα το κύριο σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ τους αφορούσε το σκηνικό στήσιμο του ντημπέητ, θα είναι όρθιοι γιά να βλέπουμε την ωραία κορμοστασιά του Γιώργου ή θα είναι καθιστοί γιά να μην πολυφαίνονται τα κιλά του Κώστα; Κατά τα άλλα «μαζί θα προχωρήσουμε με πνεύμα ευθύνης γιά το λαό» κλπ κλπ. Ερώτηση κρίσεως, ποιός από τους δύο είπε αυτή τη φράση; Οταν πάντως φτάσουμε στο ψητό και οι δύο καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, το ψητό το έφαγε ο κ. Αλμούνια!

Εδώ και χρόνια η πολιτική ατζέντα των δύο κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα είναι κοινή, πως να περιοριστούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και ατομικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού. Μάς μιλάνε γιά «εκσυγχρονισμό», γιά «μεταρρυθμίσεις», λέξεις ωραίες που σου δημιουργούν την εντύπωση πως θα πάει η χώρα μπροστά, μέχρι να αρχίσουν να ξετυλίγουν το περιεχόμενο αυτών των όρων. Τότε βλέπουμε ότι θέλουν ανασφάλιστη εργασία, εκ περιτροπής ανεργία, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση μισθών και συντάξεων. Ολα αυτά βέβαια γίνονται γιά το καλό μας, αφού πρέπει να μειωθούν τα ελλείματα, να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να νοικοκυρευτεί το κράτος. Τι κάνουν λοιπόν γιά να μειωθούν τα ελλείματα και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή; Μειώνουν τους φόρους στις τράπεζες και αυξάνουν τον ΦΠΑ που πληρώνουμε όλοι μας…

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, τα ίδια τα κόμματά τους έχουν πέσει πάνω στις κρατικές προμήθειες κάθε είδους και τσιμπάνε τη μίζα τους. Λεφτά γιά τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν, αλλά οι εταιρίες offshore των Υπουργών, το κατιτίς γιά να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους, εκτάσεις δημόσιας γης γιά να χαριστούν σε κολλητούς και εκατομμύρια της Ζήμενς γιά τα ταμεία των κομμάτων τους υπάρχουν πάντα. Αυτά δεν λογίζονται στα ελλείματα, δεν τα πιάνει η εφορία και δεν πρέπει καν να μιλάμε γιά αυτά, γιατί σκανδαλολογούμε.

Βρίσκουν και κάνουν βέβαια. Εχουν φτάσει να θεωρούν την εναλλαγή τους στην εξουσία ως μαθηματική βεβαιότητα. Δύο θητείες ο ένας, μετά δύο θητείες ο άλλος, έτσι όπως ο χειμώνας ακολουθεί πάντα το φθινόπωρο. Μοιρασμένα τα πράγματα, να τρώνε όλοι τους με τη σειρά. Γιατί να αλλάξουν κάτι στο στήσιμο αυτό; Θα προτιμούσαν βέβαια ο καθένας γιά τον εαυτό του να κυβερνάει συνέχεια, αλλά έχουν συμβιβαστεί ότι αυτό δεν γίνεται, πρέπει να διοχετευτεί κάπου η λαϊκή αγανάκτηση. Θυμώνεις με τον Κώστα, ψηφίζεις τον Γιώργο. Αύριο που θα θυμώσεις με τον Γιώργο ψηφίζεις πάλι τον Κώστα ή όποιον αναλάβει στο μέλλον τη θέση του. Ποιός κυβερνάει τη χώρα; Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο!

Οποιος από σας ωφελείται από τη κατάσταση αυτή ας μην συνεχίσει αυτό το άρθρο παρακάτω, ας γυρίσει στη πρώτη παράγραφο και ας αποφασίσει από εκεί ποιόν από τους δύο θα ψηφίσει. Ολοι οι υπόλοιποι όμως που βασανίζεστε να ξοφλήσετε κάρτες και δάνεια, που ψάχνετε δουλειά και δεν βρίσκετε, που δεν έχετε ακόμα offshore εταιρία γιά το μέλλον των παιδιών σας και που δεν σας στέλνει δωράκια η Ζήμενς κάντε τώρα μιά πρωτότυπη κίνηση, στείλτε τους και τους δύο από εκεί που ήρθαν!

Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνουμε προφάσεις γιά να σφίξουμε και να στραγγαλίσουμε τη ζωή σας, δεν χρωστάμε χάρες ούτε στις τράπεζες, ούτε στη Ζήμενς. Αγωνιζόμαστε γιά να έχει ο κόσμος μιά αξιοπρεπή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, γιά να έχουν όλοι οι νέοι δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και γιά να μην υπάρχουν παραπεταμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Με αγώνες κατακτήθηκαν τα δικαιώματα που ο Γιώργος και ο Κώστας πάνε τώρα να καταργήσουν, με αγώνες της Αριστεράς. Η Αριστερά σήμερα αγωνίζεται γιά σένα, μην μας κοιτάς από μακρυά, έλα μαζί μας! Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ελπίδα βρίσκεται Αριστερά!