fbpx
Άρθρα

Ετσι ξαφνικά…

Ετσι ξαφνικά…

Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στην Εφημερίδα “ΓΡΑΜΜΗ Γαλατσίου“, Μάϊος 2012

 

Μας το είχαν πει από τον Φεβρουάριο που το ψήφισαν στη βουλή, το δεύτερο μνημόνιο δεν σήκωνε καμμία βελτίωση γιά τη χώρα μας. Ηταν το τελικό προϊόν της διαπραγματευτικής δεινότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά που είχαν εξασφαλίσει γιά την Ελλάδα ότι καλύτερο μπορούσε να εξασφαλιστεί. Εμείς έπρεπε να σκύψουμε το κεφάλι και να το υποστούμε. Μετά έγιναν εκλογές.

Την επόμενη των εκλογών της 6ης Μαΐου Σαμαράς και Βενιζέλος ξύπνησαν ξαφνικά σε μιά διαφορετική Ευρώπη, αφού ξαφνικά διαπίστωσαν ότι όλοι οι απαράδεκτοι όροι του μνημονίου που ψήφισαν οι ίδιοι σήκωναν βελτίωση. Ξαφνικά υπήρχαν περιθώρια γιά «τροποποίηση», «αναθεώρηση», «διαπραγμάτευση», «ανάπτυξη». Ξαφνικά γιά το μνημόνιο που ψήφισαν δεν ήσαν υπεύθυνοι οι ίδιοι, αλλά κάποιοι μη κατονομαζόμενοι «επιχειρηματικοί κύκλοι». Το ίδιο ξαφνικά διάφοροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης διαπίστωσαν ότι το μνημόνιο είχε προβλήματα γιά την Ελλάδα που έπρεπε να διορθωθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κάτι συνέβη εκείνο το βράδυ της 6ης Μαΐου που άλλαξε γιά όλους τα μνημονιακά δεδομένα της χώρας μας. Μήπως ήταν η βαριά πανσέληνος; Μήπως μπήκε απότομα η άνοιξη; Μήπως η ημερομηνία της 6ης Μαΐου 2012 κρύβει κάποιο μυστηριώδες αριθμολογικό μήνυμα; Τίποτα από όλα αυτά, οι μόνοι αριθμοί που έπαιξαν ρόλο ήσαν εκείνοι του εκλογικού αποτελέσματος. Μέσα σε λίγες ώρες φάνηκε η απόλυτη κατάρρευση των μέχρι τότε μεγάλων κομμάτων, εκείνων που ψήφισαν το μνημόνιο. Εκείνο το βράδυ οι πολιτικές σταθερές 35 ετών έγιναν σκόνη στον άνεμο και το μνημόνιο που στηρίχτηκε πάνω τους μας τέλειωσε. Στη θέση τους αναδείχτηκε ένας ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός, δεύτερο κόμμα με προοπτική να γίνει πρώτο. Εκείνο το βράδυ άνοιξε η προοπτική μιάς αντιμνημονιακής αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Τις επόμενες μέρες το σύστημα ξεκίνησε μιά προσπάθεια εξαγοράς του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας ότι αφού οι ίδιοι πουλιούνται και αγοράζονται, σίγουρα το ίδιο κάνουν όλοι. Πρόσφεραν στον Αλέξη Τσίπρα την πρωθυπουργία με αντάλλαγμα την εφαρμογή του μνημονίου – προς μεγάλη τους κατάπληξη δεν την δέχτηκε. Ετσι πάμε πάλι γιά εκλογές. Αφού η εξαγορά δεν δούλεψε ξεκίνησαν την κινδυνολογία και τις απειλές. Μας γεμίζουν κάθε μέρα με ψέμματα αφού η αλήθεια δεν τους συμφέρει. Δημιουργούν και διογκώνουν ανύπαρκτα θέματα γιά να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Αναφέρουν ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πράγματα που δεν υπάρχουν στο πρόγραμμά μας. Απειλούν με φανταστικούς κινδύνους που τάχα θα μας πλακώσουν αν κυβερνήσει η αριστερά. Πιστοί στην ξενοδουλεία τους βάζουν διάφορους Ευρωπαίους τζιτζιφιόγκους να απειλούν τον Ελληνικό λαό ότι θα πάθει μεγάλο κακό αν δεν ψηφίσει σωστά, δηλαδή αν δεν ψηφίσει τους ίδιους. Φτάσαμε να δίνει διαταγές η καγκελάριος της Γερμανίας κα. Μέρκελ τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να κάνει δημοψήφισμα με το ερώτημα της αρεσκείας της και στον χρόνο που κρίνει η ίδια! Ετσι όμως συνήθισαν την κα. Μέρκελ οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί του μνημονίου, έτσι κάνει.

Στο μεταξύ μαζί με το μαστίγιο φάνηκαν και μερικά καρότα. Μάθαμε ότι η εκπλήρωση του μνημονίου μπορεί να επεκταθεί 1-2 χρόνια. Μάθαμε ότι θα μας δώσουν αναπτυξιακή βοήθεια. Μάθαμε ότι οι συλλογικές συμβάσεις μπορεί και να μην καταργοθούν Ολα αυτά τα μάθαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 16,78%, οπότε φανταστείτε τι έχουμε να μάθουμε ακόμα οταν ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει καθαρά το 30%. Μας λένε χρόνια ότι εμείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνουμε την καλύτερη αντιπολίτευση, φαίνεται όμως ότι εκτός από αυτό κάνουμε και την καλύτερη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη χωρίς καν να μετέχουμε στην κυβέρνηση. Οπως θα φανεί μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου όμως μπορούμε να κάνουμε και την καλύτερη διακυβέρνηση της χώρας.

Πριν τις 6 Μαϊου το τοπίο ήταν θολό, σήμερα όμως είναι ξεκάθαρο. Η έξοδος από το μνημόνιο και η σωτηρία της χώρας περνάει από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με αριστερές και δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Στις 17 Ιουνίου ψηφίζουμε Ελλάδα, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

Ελένη Αυλωνίτου

Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας