fbpx

Απάντηση στην Ελευθεροτυπία

Aug 26, 2004

Στις 23 Αυγούστου 2004, στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” δημοσιέυτηκε το παρακάτω σχόλιο:

Αλλα έγραφε τότε

Κατά του Χρήστου Τζέκου μιλούσε προ ημερών από τα τηλεοπτικά κανάλια η πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου, γιατί, όπως έλεγε, περί το μέσον της δεκαετίας του ’90 που ήταν επιστημονκή συνεργάτις της ομοσπονδίας κολύμβησης, της είχε δώσει χάπια άγνωστης προέλευσης γιά να τα χορηγήσει σε κολυμβητές.

Ομως, διαβάστε ύμνους που είχε γράψει η ίδια στις 23 Δεκεμβρίου 2001 στην «Αυγή» γιά τον ίδιο άνθρωπο:

«Προπονητής της χρονιάς ήταν γιά μένα ο Χρήστος Τζέκος, όχι μόνο γιά τη δουλειά του με τον Κεντέρη αλλά και γιά την καταπληκτική δουλειά του με τη Θάνου (η οποία είναι ίσως το πιο πειθαρχημένο άτομο στον Ελληνικό αθλητισμό). Μην ακούτε τους τηλεοπτικούς διθύραμβους, ο Τζέκος έχει πολλούς εχθρούς στον Ελληνικό αθλητισμό. Το μεγάλο του έγκλημα; Ηρθε από το πουθενά και πήγε παντού.»

Τι σου είναι τα γραπτά που μένουν…

Π.ΣΩΚ.

 

Το επίμαχο άρθρο της 23 Δεκεμβρίου 2001, με τίτλο «2001 προβλήματα», μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Στις 26 Αυγούστου 2004, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσίευσε την απάντησή μου:

 

Αυλωνίτου γιά Τζέκο

Απαντώντας σε «πολιτικό παρασκήνιο» σχετικά με τα όσα είπε γιά τον Χρήστο Τζέκο η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης και υποψήφια βουλευτής του Συνασπισμού, Ελένη Αυλωνίτου, μας γράφει:

 

«Παραμένει γεγονός ότι ο κ. Χρήστος Τζέκος ήταν προπονητής της χρονιάς το 2001 και όχι μόνο, όπως παραμένει γεγονός και η αξιοθαύμαστη αυτοπειθαρχία της Κατερίνας Θάνου και ο φθόνος πολλών γιά τις επιτυχίες του Τζέκου. Παραμένει επίσης γεγονός η εμπορική δραστηριότητα της εταιρίας του κ. Τζέκου πρό δεκαετίας, την οποία έχω αναφέρει.

Υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στα γεγονότα αυτά; Τον Δεκέμβριο του 2001 θυμόμουν πολύ καλά τις εμπορικές δραστηριότητες του κ. Τζέκου τις οποίες έχω αναφέρει, δεν μπορούσα όμως να μην διαπιστώσω τις επιτυχίες των αθλητών του. Εφ’ όσον κατά το 2001 ο κ. Τζέκος δεν είχε αρχίσει το κρυφτούλι με τους ελεγκτές της ΔΟΕ, αλλά λειτουργούσε μέσα στους κανονισμούς των διεθνών αθλητικών αρχών, οι οποίες πραγματοποιούσαν τους ελέγχους που ήθελαν στον Κεντέρη και στην Θάνου και τους έβρισκαν καθαρούς, ήμουν και εγώ υποχρεωμένη να θεωρήσω τις επιτυχίες τους καθαρές και άξιες επαίνου. Αν έκανα το αντίθετο, θα ήμουν ένοχη δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς γιά λόγους προσωπικής εμπάθειας.

Εφ’ όσον στον χώρο του αθλητισμού οι διεθνείς κανονισμοί προβλέπουν ότι αθλητές και προπονητές που ενέχονται σε υποθέσεις ντόπιγκ τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού ορισμένου χρόνου, μετά τον οποίο επανέρχονται (αν θέλουν και αν μπορούν) στην ενεργό αθλητική δραστηριότητα, δεκδικώντας ακόμα και Ολυμπιακά μετάλλια, πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένας δημοσιογράφος τις τυχόν επιτυχίες των αθλητών αυτών; Εκ των πραγμάτων λοιπόν έκρινα τις αθλητικές επιτυχίες των αθλητών του κ. Τζέκου και την συνεπαγόμενη προπονητική του ικανότητα, από την συμμόρφωσή του στους διεθνείς κανονισμούς. Το κρυφτούλι του Τζέκου με τους ελεγκτές της ΔΟΕ ξεκίνησε αργότερα, μετά το άρθρο μου.»

 

Απάντηση του Π.ΣΩΚ(ου): Η κ. Αυλωνίτου έγραψε το 2001 ύμνους γιά τον κ. Τζέκο ενώ γνώριζε, όπως η ίδια έχει πει, ότι πριν από δέκα χρόνια επιχείρησε να πουλήσει στην κολυμβητική ομοσπονδία βοηθήματα αγνώστου και αδήλωτου περιεχομένου και σύστασης. Η επισήμανση είναι σαφής…»