fbpx

Αντιπαράθεση χωρίς όρια

Aug 29, 2018

Αντιπαράθεση χωρίς όρια
Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στην εφημερίδα “KONTRANEWS” στις 12.08.2018

Ανείπωτος ο πόνος, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος την θλίψη για την απώλεια των ανθρώπων που έφυγαν από κοντά μας με τέτοιο τραγικό τρόπο εκείνο το μαύρο απόγευμα της 23ης Ιουλίου στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Σε μιά στιγμή το γέλιο και η ζωή μετετράπησαν σε αποκαΐδια και ατέλειωτο θρήνο, γι’ αυτούς που έμειναν να μαζέψουν τα συντρίμια τους και τους κόπους μιάς ζωής, κουβαλώντας τον σταυρό της δυσβάστακτης απώλειας των ανθρώπων τους.
Τα ερωτήματα επιτακτικά. Εγιναν τόσα και πάνω από όσα πρέπει ώστε να σωθεί μία ζωή ακόμη; υπήρξε συντονισμός στη διαχείριση της κρίσης; μπορούσαμε να προλάβουμε τη μαζική εκκένωση της περιοχής;
Οι έρευνες γίνονται, τα πορίσματα βγαίνουν, οι ευθύνες επιμερίζονται, οι ενέργειες γιά να να μην ξανασυμβούν τα ίδια γνωστοποιούνται αλλά και εφαρμόζονται, όπως φαίνεται από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί με κάθε λογής συμφέροντα, ώστε αυτά να μην ξανασυμβούν στο μέλλον. Ομως αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι η λύσσα που επιδεικνύει η αντιπολίτευση να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, να διαστρεβλώνει δηλώσεις, να συκοφαντεί και να δημιουργεί εντυπώσεις με μοναδικό στόχο να πέσει η κυβέρνηση. Στο βωμό του πολιτικού κέρδους ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κανένας σεβασμό προς τα θύματα της πυρκαγιάς, κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για λύσεις στην αντιμετώπιση των φονικών καταστροφών, αντιθέτως οι ανθρώπινες ζωές στο βωμό της πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο βαθιά στο βούρκο μπορεί να φθάσει η δήλωση της κας Φώφης ότι η κυβέρνηση συνειδητά άφησε τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι, δηλαδή η κυβέρνηση ήθελε νεκρούς! Σίγουρα αντέγραψε τον Αδωνη Γεωργιάδη όταν ήταν στο ΛΑΟΣ και έλεγε για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 ότι “η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ο Νέρωνας σε συσκευασία πολλών ανθρώπων!” Τι να απαντήσεις στη χυδαιότητα ότι έκρυβαν τους νεκρούς για να κάνει show ο πρωθυπουργός, όταν επέστρεψε εσπευσμένα από το εξωτερικό και αφού ενημερώθηκε μίλησε αμέςως για τον κίνδυνο απειλής ανθρώπινης ζωής ενώ λίγο αργότερα ο κ. Τζανακόπουλος, μίλησε για 20 επιβεβαιωμένα θύματα. Πως να αντέξεις τη διαστρέβλωση ότι το σήμα του λιμενικού στις 19.08 ήταν για την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης και όχι για την ώρα ανεύρεσης της πρώτης σορού. Πως να εξηγήσεις ότι από τη πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ζήτησε και πέτυχε όπως, παρουσιάζονται στις σχετικές επιστολές, την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής επιτροπής για τους πυρόπληκτους στην ανατολική Αττική και αυτή παρουσιάστηκε ως επίτευγμα του κ. Μητσοτάκη. Μιλάμε για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης δεν άκουσε τίποτα για τις παράνομα και αυθαίρετα κτίσματα στην Αττική μέσα στα δάση, δίπλα στα ρέματα και πάνω στις παραλίες που δημιουργήθηκαν από στελέχη, δημάρχους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, δεν ακουσε τίποτα για την αποφυγή δημιουργίας χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, δασολογίου και κτηματολογίου, μήπως και ενοχλήσει τυχόν ψηφοφόρους.
Αυτοί λοιπόν που ευθύνονται για την οικονομική και θεσμική χρεωκοπία της χώρας έσωζαν τη χώρα βάζοντάς την στα μνημόνια και χώνοντάς τη ακόμα πιό βαθιά μέσα και τώρα θέλουν να μας σώζουν από τις φωτιές. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει από αυτά, ως πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος το 2007 γιατί είχε σχέδιο για την αντιμετώπιση της φωτιάς, σχέδιο που το κρατούσε κρυφό που δεν το παρουσίασε ως το 2015, αλλά μας έδωσε ένα δείγμα του, απολύοντας τους πυροσβέστες 5ετούς θητείας για να μην έχουμε συνωστισμό πυροβεστών στη μάχη κατά της φωτιάς. Το σχέδιο ήταν η διάλυση των κρατικών μηχανισμών, μεταξύ των οποίων η πυρόσβεση και η πολιτική προστασία. Εσύ Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν έλυσες μέσα σε 3 χρόνια όλα τα προβλήματα που δημιούργησαν οι επί 40 χρόνια γαλάζιες και πράσινες κυβερνήσεις; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλακτικά μετέθεταν την ημερομηνία αναγνώρισης αυθαιρέτων από το 2007 στο 2009 στο 2011 και ψήφιζαν μαζί τροπολογίες γιά να μην κατεδαφιστούν αυθαίρετα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έδωσε δυνατότητα νομιμοποίησης ούτε σε ένα παραπάνω αυθαίρετο. Ηταν αρκετό; όχι βέβαια Ο κόσμος περιμένει καθαρές εξηγήσεις και θαρραλέες λύσεις στις χρόνιες παθογένειες. Εσύ, Αλέξη Τσίπρα είσαι εδώ γιά τα δύσκολα, είσαι εδώ για να δώσεις τη μάχη, να συγκρουσθείς με όλους αυτούς που σου παραδώσανε μιά γη έτοιμη να καεί. Οι υποκριτές, οι άθλιοι και οι χυδαίοι θα μείνουν στο περιθώριο επιδιώκοντας να μας σώσουν γιά άλλη μιά φορά από την επικίνδυνη κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών. Εκαστος εφ’ω ετάχθη!

Ελένη Αυλωνίτου
Βουλευτής Β’ Αθηνών
www.avlonitou.gr