fbpx
maties

Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος

Η Ματιά της Ελένης
Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στην ΑΥΓΗ, 11 Φεβρουαρίου 2007

 

Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος

Το προηγούμενο άρθρο μου ενόχλησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος κ. Χατζηαθανασίου, που μου τηλεφώνησε γιά να μου εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Ο κ. Χατζηαθανασίου είναι αθλητικός παράγων με πολυετή θητεία στον Ελληνικό αθλητισμό, συγκεκριμένα είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (εκείνης που θα έσπαγε στα πέντε πέρυσι γιά να δώσει στη Νέα Δημοκρατία πλειοψηφία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ώσπου έβαλε βέτο ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρόγκ). Ο κ. Χατζηαθανασίου ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τον χαρακτηρισμό που έδωσα στην επιτροπή του ως “το μαγικό ραβδάκι που κάνει τους Πασόκους αθλητικούς παράγοντες να εξαφανίζονται”.

Κρίνοντας από την προσωπική του πείρα, θεωρεί ότι αντίθετα με όσα έγραψα, το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε σαν μαγικό ραβδάκι εξαφάνισης αντιπάλων την ΕΦΙΠ, όχι η Νέα Δημοκρατία. Εχει ένα σοβαρό επιχείρημα ο άνθρωπος, αφού ο ίδιος είχει καταδικαστεί επί ΠΑΣΟΚ από την ίδια επιτροπή σε δεκαετή (!) στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας, γιά ένα τελείως σαχλό λόγο… Μου δήλωσε ακόμα ότι παρέλαβε την ΕΦΙΠ σε κατάσταση αποδιάρθρωσης και την οργάνωσε, ενώ δεν βρισκόταν στη θέση αυτή στο διάστημα των Ολυμπιακών αγώνων γιά να ασχοληθεί τότε με τα πεπραγμένα του κ. Σεβαστή. Γιά την ουσία των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΦΙΠ που στέρησαν την φίλαθλη ιδιότητα από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυμνασικής κ. Δημητρόπουλο, τόνισε κυρίως την απρεπή στάση τους ενώπιον της ΕΦΙΠ.

Μέχρι εδώ ο κ. Χατζηαθανασίου έχει και αυτός τα δίκια του, όταν όμως τον ρώτησα ποιά συγκεκριμένη διάταξη ποιανού κώδικα αναγνωρίζεται ότι παραβίασαν ο κ. Σεβαστής και ο κ. Δημητρόπουλος, ώστε γιά την παραβίαση αυτή να καταδικαστούν από την ΕΦΙΠ, ο κ. Χατζηαθανασίου βρέθηκε σε απόλυτη αδυναμία να μου απαντήσει! Αποκαλύφτηκε με τη συζήτηση ότι το πραγματικό πρόβλημα της ΕΦΙΠ δεν είναι ο κ. Χατζηαθανασίου, αλλά η ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, που να είναι συμβατό με τις αρχές του δικαίου.

Η ΕΦΙΠ δεν δικάζει πράξεις ή παραλείψεις αθλητικών παραγόντων, δικάζει τις εντυπώσεις που οι πράξεις αυτές πιθανώς να προκάλεσαν σε κάποιους ανθρώπους. Σε ποιούς ανθρώπους; Σε όποιους κρίνει η ΕΦΙΠ! Ετσι ο κάθε πρόεδρος της ΕΦΙΠ και οι τέσσερεις δικηγόροι που τον πλαισιώνουν στην επιτροπή αναγορεύονται σε φρουρούς της αθλητικής ηθικής τάξης της χώρας και όλοι επαφίενται στην ορθή περί δικαίου αίσθησή τους.

Ο κ. Χατζηαθανασίου όμως διέρρηξε τα ιμάτιά του ότι ο ίδιος είναι απόλυτα έντιμος φρουρός του αθλητικού πνεύματος, που δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν παρανομούντα αθλητικό παράγοντα να το σπιλώσει, οπότε εγώ δεν θα αμφισβητήσω την προσωπική του τουλάχιστον εντιμότητα. Γιά να τον διευκολύνω μάλιστα στο έργο του, αναφέρω εδώ την είδηση που δημοσιεύτηκε αυτή τη βδομάδα στον τύπο: “Σε φυλάκιση 48 μηνών κατά συγχώνευση και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου γιά υπόθεση αυθαιρέτων κτισμάτων ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 κ. Μίνως Κυριακού. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις του νόμου περί αιγιαλού και σχετίζονται με κτίσματα στην περιοχή Ερμιονίδα…”. Ο ίδιος κ. Μίνως Κυριακού που είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και που προΐσταται του κ. Χατζηαθανασίου και της ΕΦΙΠ! Δεν ξέρω γιά σας, εμένα όμως μου δημιούργησε πολύ κακή εντύπωση αυτή η καταδίκη του ανώτατου αθλητικού παράγοντα της χώρας, οπότε περιμένω από τον έντιμο κ. Χατζηαθανασίου να ασκήσει τη σχετική δίωξη στην ΕΦΙΠ γιά τη στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας του κ. Κυριακού!