Ελένη Αυλωνίτου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας

     αρχική σελίδα        βιογραφικό        άρθρα-ομιλίες        πολίτες σε δράση        γιατί?        επικοινωνία        Links

 


Τρείς κάλπες, μία αναμέτρηση

Με τι κριτήρια θα ψηφίσουμε σε λίγες μέρες γιά Δημάρχους και Περιφερειάρχες; Θέλουμε καλούς διαχειριστές μιάς αδιέξοδης κατάστασης; Προτιμάμε ανθρώπους που να γνωρίζουν σε βάθος τοπικά προβλήματα που δεν μπορούν να λύσουν στις σημερινές συνθήκες; Μήπως απλά θα μας άρεσε ν ακούμε ωραία λόγια μέσα στη κρίση από αχυράνθρωπους της τρόϊκας; Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μας έλυνε κανένα πρόβλημα. Τα τοπικά προβλήματα δεν λύνονται αν δεν βγούμε από το μνημόνιο. Ετσι το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να καταψηφίσουμε τους απολογητές των μνημονίων στη τοπική αυτοδιοίκηση γιά να φέρουμε μιά ώρα αρχύτερα τις βουλευτικές εκλογές που θα μας απαλλάξουν από τα μνημόνια.

Με τι κριτήρια θα ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές; Θέλουμε Ευρωβουλευτές που θα κάνουν κολοτούμπες στο Στρασβούργο γιά να εισπράξουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος τον έπαινο της κας. Μέρκελ; Προτιμάμε γλυκομίλητους εξωραϊστές της μνημονιακής μιζέριας; Εκλέγουμε ανθρώπους που θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη ή απλά επιλέγουμε ποιοί θα εκπροσωπούν τα Γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα;

Οι Δημοτικές, οι Περιφερειακές και οι Ευρωεκλογές μας δίνουν την ευκαιρία να χτυπήσουμε το πρόβλημα της χώρας στη ρίζα του, να αποδοκιμάσουμε το μνημόνιο και να ρίξουμε τη κυβέρνηση.

Η υπομονή μας τέλειωσε, ψηφίζουμε και φεύγουν!Αριστερή Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι  ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ είμαστε μία Αριστερή Δημοτική Κίνηση, το αποτέλεσμα μιάς ενωτικής πρωτοβουλίας αριστερών πολιτών στο Γαλάτσι που ξεκίνησε το 2006. Από τη πρώτη στιγμή φέραμε στο Γαλάτσι μιά νέα πνοή, μιά νέα ελπίδα. Το 2006 είχαμε πει στη πόλη, Τώρα αλλάζουν τα πράγματα, τώρα εμείς, οι Πολίτες σε Δράση είμαστε εδώ και τίποτα δεν θάναι πιά το ίδιο Το είπαμε και το κάναμε. Οχι μόνο εξασφαλίσαμε άνετα την πρώτη εκπροσώπησή του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, πράγμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο, αλλά στη συνέχεια σφραγίσαμε με την παρουσία μας την πορεία των δημοτικων πραγμάτων γιά 8 χρόνια. Συνδυάσαμε συνειδητά την θεσμική με την κινηματική δράση και με αυτό το τρόπο κάναμε τα αδύνατα δυνατά.

Από τότε άλλαξαν πολλά. Η Ελλάδα παραδόθηκε με τα μνημόνια σε μιά τρόϊκα εκπροσώπων των δανειστών, που σήμερα κυβερνούν τη χώρα. Οι Ελληνες φτωχύναμε στα όρια της εξαθλίωσης και η ανεργία θεριεύει. Σήμερα ο λαός μας προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να σώσει την Ελλάδα από την απόλυτη καταστροφή. Στις καινούργιες συνθήκες όλοι μας αναλάβαμε καινούργιες ευθύνες, καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Σήμερα οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ συνεχίζουμε την πορεία μας μέσα από ένα ευρύτερο σχήμα, την δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Γαλάτσι. Υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Σπύρος Παναγιώτου, παλιός συναγωνιστής που είχαμε ξεκινήσει μαζί τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ το 2006 και που στάθηκε πάντα ανυποχώρητος αγωνιστής, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικός στις πιό κρίσιμες στιγμές.  

Φίλες και φίλοι Γαλατσιώτες, σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζί τη κοινή πορεία μας με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και τον Σπύρο Παναγιώτου, γιά να μετατρέψουμε το Γαλάτσι από μιά πόλη εχθρική προς στους πολίτες, σε μιά πόλη που να χαίρεσαι να ζεις.

 


 

Ομιλία στη Βουλή στις 5 Δεκεμβρίου 2014 γιά τον Προϋπολογισμό.

 

Ομιλία στη Βουλή στις 26 Νοεμβρίου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 25 Νοεμβρίου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 15 Οκτωβρίου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Ελεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 9 Οκτωβρίου 2014 στη συζήτηση γιά τη παραχώρηση ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

 

Ομιλία στη Βουλή στις 6 Αυγούστου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα του Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 1 Αυγούστου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 31 Ιουλίου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 29 Ιουλίου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 24 Ιουλίου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις"

 

Ομιλία στη Βουλή στις 7 Μαΐου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Απλούστευση της αδειοδότησης γιά την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας".

 

Ομιλία στη Βουλή στις 6 Μαΐου 2014 γιά το νομοσχέδιο "Απλούστευση της αδειοδότησης γιά την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας".

  

Η ορκομωσία στη Βουλή, 27 Μαρτίου 2014

 

Η μεγάλη απάτη!

Καθώς οι σφουγγοκωλάριοι της κας Μέρκελ βλέπουν στις δημοσκοπήσεις πως θα πάνε άπατοι στις εκλογές, παίζουν τό τελευταίο τους χαρτί βάζοντας τα παπαγαλάκια τους να κάνουν τους υπερεπαναστάτες. Κυκλοφορούν τη φήμη ότι αν τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια υπερβούν ένα ορισμένο όριο θα ακυρωθούν οι εκλογές, ενώ παράλληλα προτρέπουν τους αγανακτισμένους να μην ψηφίσουν καν. Ξέρουν καλά ότι κάθε λευκή ή άκυρη ψήφος μετράει γιά το πρώτο κόμμα σε έδρες, ενώ ξέρουν ακόμα πως όποιος δεν ψηφίσει είναι σα να ψηφίζει Σαμαρά. Να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η απάτη που προσπαθεί να φιμώσει όσους αγανακτισμένους μπορεί!

Ψηφίστε, μαυρίστε τους, κάντε τους να πονέσουν!

Εδώ θα βρείτε την εξήγηση του μεγάλου κόλπου που προσπαθούν να μας περάσουν:


Νέα κείμενα

Μετρό  - Αρθρο στο περιοδικό G-magazine Δεκέμβριος 2014

100 μέρες  - Αρθρο στην εφημερίδα ΓΡΑΜΜΗ Γαλατσίου Δεκέμβριος 2014

Σε ποιόν ανήκει το Παλαί;  - Αρθρο στο περιοδικό G-magazine Οκτώβριος 2014

Ομιλία στην ημερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με θέμα "2004-2014, 10 χρόνια μετά" στις 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ομιλία στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Ιουνίου 2014

Ενότητα γιά την Ανατροπή  - Αρθρο στο περιοδικό G-magazine Μάϊος 2014

Νους υγιής...  - Αρθρο στην εκδοση γιά τις δημοτικές εκλογές ΕΝΟΤΗΤΑ γιά την ΑΝΑΤΡΟΠΗ Μάϊος 2014

Ενότητα γιά την Ανατροπή  - Αρθρο στην εφημερίδα ΓΡΑΜΜΗ Γαλατσίου Απρίλιος 2014

Συνέντευξη  στον ιστότοπο newsmail.gr Μάρτιος 2014

Το μεγάλο μας τσίρκο - Αρθρο στο περιοδικό G-magazine Φεβρουάριος 2014

Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε - Αρθρο στο περιοδικό Γαλάτσι CITY LIFE Ιανουάριος 2014

 

 


Εγραψαν γιά μας:

G-magazine Απρίλιος 2014 - Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου

Καθημερινή 20 Μαρτίου 2014 - Σχόλιο

Η Εφημερίδα των Συντακτών 19 Μαρτίου 2014 - Παραίτηση Ρένας Δούρου

G-magazine 8 Ιανουαρίου 2014 - Διαπλεκόμενος - ΟΣΚΑΡ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Καθημερινή 11 Οκτωβρίου 2013 - Μήνυση γιά παράβαση καθήκοντος κατά του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού

G-magazine Σεπτέμβριος 2013 - Πολίτες σε Δράση εκδήλωση στις 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΡΑΜΜΗ Σεπτέμβριος 2013 - Πολίτες σε Δράση εκδήλωση στις 4 Σεπτεμβρίου 2013

G-magazine Σεπτέμβριος 2013 - Προσφυγή Δήμου Γαλατσίου γιά τη μεταβίβαση δημόσιων εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ

G-magazine Σεπτέμβριος 2013 - Χειρισμός νομικής συγκάλυψης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από τον Δήμο Γαλατσίου

G-magazine Δεκέμβριος 2012 - Πολιτική δίωξη

Εποχή 9 Δεκεμβρίου 2012 - Πολιτική δίωξη

Καθημερινή 1 Δεκεμβρίου 2012 - Πολιτική δίωξη

 


Παλιότερα Σχόλια
Η Ματια της Ελένης (Αθλητική στήλη στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, 2001 - 2008)