fbpx
Άρθρα

Ω! ΚΕΕΛΠΝΟ, το μεγαλείο σου!

Ω! ΚΕΕΛΠΝΟ, το μεγαλείο σου!

Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στην εφημερίδα KONTRANEWS στις 16.12.2018

Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης παρέδωσε το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής (1997-2014) στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για περαιτέρω διερεύνηση. Η κυβέρνηση υλοποιώντας τη δέσμευσή της ότι καμμία υπόθεση δεν θα συγκαλυφθεί, δεν θα συμψηφιστεί, δεν θα μπεί κάτω από το χαλί, παραδίδει στη δικαιοσύνη πλούσιο υλικό για ενδελεχή έλεγχο, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν. Μέσα από τις 158 σελίδες του πορίσματος αποτυπώνονται ανάγλυφα ο τρόπος διαχείρισης στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, όπου μαζί με τα εξοπλιστικά απετέλεσαν τις βασικές αιτίες της χρεωκοπίας και πτώχευσης της χώρας.

Από το πόρισμα σταχυολόγισα ένα πολύ μικρό κομμάτι, το πιό ανώδυνο, που αφορά 23 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ έναν δημόσιο οργανισμό που λειτουργούσε απόλυτα παραθεσμικά μέσα στη καρδιά του κράτους, αναδεικνύοντας την νοοτροπία αλλά και την ιδιοκτησιακή, για το κράτος, αντίληψη των κυβερνώντων. Το έργο «Προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και Εσύ μπορείς» θα ήταν μία κωμωδία αν δεν σκεφτόταν κάποιος τις τραγικές συνέπειες αυτής της αντίληψης που οδήγησαν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ξενιτειά πολλούς συμπολίτες μας.

Σκηνή Α’. Ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζει στο μικτό κλιμάκιο ελέγχου το έγγραφο 8094/11.12.2013 με 70 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και 23 προσληφθέντες. Οταν οι ελεγκτές ζητάνε το παρουσιολόγιο, διαπιστώνεται ότι οι 23 δεν απασχολήθηκαν ποτέ στη δομή. Κανείς διευθυντής δεν έχει εισηγηθεί τη πρόσληψή τους, καμμία απόφαση του Δ.Σ. δεν υπάρχει, καμμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί.

Σκηνή Β’ Οι ελεγκτές αναλώνονται σε μία δαιδαλώδη και χρονοβόρα διαδικασία (με κρύπτες πίσω από γυψοσανίδες) να μάθουν για τους άφαντους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στις 15.7.2013, όπου ούτε η ειδικότερη σχέση απασχόλησης, ούτε ο χαρακτήρας της σύμβασης, ούτε ο πραγματικός εργοδότης, ούτε ο φορέας υπηρεσίας τους, ούτε η προέλευση των αποδοχών τους, μπορούσε να φανεί εξ αρχής. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου ενώ για το διάστημα 2012-2014 είχαν απολεσθεί τα βιβλία του υπηρεσιακού πρωτοκόλλου, με αποτέλεσμα η νόθευση εγγράφων και η όποια νομιμοφάνεια προσλήψεων να είναι παιχνιδάκι.

Σκηνή Γ’ Μαρτυρικές καταθέσεις, που οδηγούν στην ανεύρεση των προσληφθέντων: 1)Υπουργός κ. Γεωργιάδης « Δεν προσέλαβα κανένα υπάλληλο, το ΚΕΕΛΠΝΟ τους προσέλαβε. 2)κα Κρεμαστινού Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ «Δεν μπορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ να προσλάβει χωρίς γνώση και έγκριση του Υπουργού. Πάντως δεν προσέλαβε το Δ.Σ. Ο υπουργός ήταν γνώστης και ενημερωνόταν γιά όλα τα ζητήματα και του προσωπικού. Την πολιτική την φτιάχνει ο υπουργός άρα και οι υπηρεσίες από κάτω ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργού». 3) κ.Παπαδημητρίου πρώην Διευθυντής επί 25 χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Υπήρχε εκπρόσωπος του υπουργού στο Δ.Σ. ήταν εκεί να βλέπει εάν τηρείται η νομιμότητα, Οι 23 πήγαιναν στις υπηρεσίες του Υπουργείου. Στο Υπουργείο ήταν»! αναφωνεί, παραδεχόμενος ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν πάντα το μακρύ χέρι του Υπουργού. 4) κα Σκοπούλη πρώην Υφυπουργός Υγείας « Οι 23 άνθρωποι μπήκαν εκεί να καλύψουν κάποιες πολιτικές ανάγκες. Συμμετέχει ο εκάστοτε υπουργός. Εχουμε ένα παρακράτος με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το καταλάβατε;»

Στην επίμαχη ερώτηση στον κ. Γεωργιάδη «αφού τους είχε ανάγκη, γιατί δεν τους προσλάμβανε απευθείας στο υπουργείο για το γραφείο του και έπρεπε να προσληφθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δεν εργάστηκαν εκεί ούτε λεπτό», δεν απάντησε! Πως να απαντήσει άλλωστε, όταν το πόρισμα εξηγεί ότι δεν υπήρχε καμμία νομική δυνατότητα πρόσληψης ούτε ενός επιπλέον υπαλλήλου στο υπουργείο, αφού οι θέσεις είχαν καλυφθεί ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε ανάγκη ούτε ενός διοικητικού υπαλλήλου, αλλά εάν είχε, θα ζητούσε νοσηλευτές ή γιατρούς. ΄

Ο κ. Γεωργιάδης επίσης δηλώνει ότι πήρε 13 από τους προσληφθέντες στο γραφείο του για δουλειές του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οταν ρωτήθηκε μία από αυτούς για τα προσόντα της πρόσληψής της απάντησε ότι παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελληνική Αγωγή του κ. Γεωργιάδη και ενώ πληρωνόταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ παρόλο που δεν είχε υπογράψει σύμβαση, τα καθήκοντά της ήταν να πληρώνει λογαριασμούς (ΟΤΕ, ΔΕΗ) του γραφείου του κ. Γεωργιάδη!

Κατόπιν τούτων ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει έχοντας τη θεσμική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ. «Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, υπάρχει Σύνταγμα και δεν θα γίνει βόθρος όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ»! Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνθήματα την ειλικρίνεια, διαφάνεια και αριστεία, όπου οι πρακτικές του αντιπροέδρου της κ. Γεωργιάδη αποτελούν εγγύηση, ατενίζει το μέλλον της καμαρωτά.

ΣΚΗΝΗ Δ’ Μία χορωδία άδει «Ω! Ελλάς, το μεγαλείο σου» και μία ομάδα συνταξιούχων κάνει σινιάλο, Αυλαία!

Ελένη Αυλωνίτου

Βουλευτής Β’ Αθηνών

www.avlonitou.gr