fbpx
Άρθρα

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο πρωθυπουργός…ποδηλατίζεται.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο πρωθυπουργός…ποδηλατίζεται.

Άρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στο Documento 5.12.2020

Διάβασα τις προάλλες στο τύπο τη σύλληψη, για παραβίαση των μέτρων Covid, 25 ατόμων στις Βρυξέλλες, που συμμετείχαν σ’ ένα γκέι sex πάρτυ, με τον ευρωβουλευτή του κυβερνώντος ουγγρικού κόμματος, Τζόζεφ Σαγέρ ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Το γελοίο της υπόθεσης ήταν ο τρόπος που καλύφθηκε το συμβάν στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, όπου μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο η ουγγρική τηλεόραση βομβάρδιζε το κοινό με το πόσο είναι ευχαριστημένος ο κόσμος από τη κυβέρνησή του!

Η είδηση σχεδόν εξαφανίστηκε ενώ δύο μέρες αργότερα περιορίστηκε  σε μονόστηλα μόνο με τη δήλωση της συμμετοχής του ευρωβουλευτή στο πάρτυ και χωρίς λεπτομέρειες ή σχολιασμούς για την περιπετειώδη σύλληψή του ή για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στη τσάντα του.

Βέβαια για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο τρόπος παρουσίασης της σύλληψης του ευρωβουλευτή από τα ουγγρικά ΜΜΕ αποτυπώνει το βαθμό έκτασης  του ελέγχου τους από τη κυβέρνηση Όρμπαν, όπου το χρήμα ρέει άφθονο για να παρουσιάζονται οι ειδήσεις «μακιγιαρισμένες», όπως αρέσκεται η συντηρητική κυβέρνηση ενώ όποιο ΜΜΕ αντιστέκεται δέχεται εδώ και μια δεκαετία την επίθεση της.

Δεν γνωρίζω βέβαια εάν τα σημειώματα που στέλνει το Μαξίμου στα δικά μας ΜΜΕ είναι ξεπατίκωμα από την κυβέρνηση Όρμπαν, ή είναι ελληνική πατέντα. Σίγουρα όμως τα ελληνικά μαρτυριάρικα ΜΜΕ που παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως πραγματικά είναι και δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις του Μαξίμου, βρίσκονται υπό διωγμό, καλή ώρα όπως το Documento που είναι “μαρτυριάρικο” και μας ενημερώνει αντικειμενικά.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. Μητσοτάκης, ζήλεψε τη δόξα του Όρμπαν και εισήγαγε στην Ελλάδα τον «αυταρχικό και αντιδημοκρατικό» τρόπο παρουσίασης των γεγονότων από τα ΜΜΕ. Αφού απέτυχε ο άνθρωπος να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα, είπε να φέρει τον Ορμπανισμό στην Ελλάδα, μπας και ξεχαστούμε και  παρατηρήσουμε ότι δεν έφερε την ανάπτυξη που υποσχόταν!

Τι άλλο να σκεφθεί κάποιος όταν, εν μέσω απαγορεύσεων του Covid-19, βλέπει σε φωτογραφίες, που δημοσίευσε το «μαρτυριάρικο» Documento, τον πρωθυπουργό  με τη παρέα του να κάνει ποδηλατάδα και την easy rider γυναίκα του να κάνει motocross σε απαγορευμένο νομοθετικά Εθνικό Δρυμό;

Αλήθεια, ολόκληρος πρωθυπουργός δεν ήξερε ότι η Πάρνηθα έχει κηρυχθεί Εθνικός Δρυμός, όπου μεταξύ άλλων απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του οδικού δικτύου για κάθε δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων,δικύκλων κλπ; Δεν βρέθηκε κάποιος επικοινωνιολόγος να τον ενημερώσει για να μην γίνει ρεντίκολο στα μάτια του κόσμου;

Όταν καθημερινά διασωληνώνεται τριψήφιος αριθμός ανθρώπων  και πεθαίνει κόσμος, ο πρωθυπουργός μας φαίνεται να  βρίσκεται στην καρακοσμάρα του! Τι θα πει κορονοϊός, τι θα πει θάνατος, δεν νομίζω ότι φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του ιδιαίτερα. Αφού έχει ανάγκη να αθληθεί, θα αθληθεί…τελεία και παύλα. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Γιατί αλήθεια διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι και μέλη της αντίστοιχης επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, την «κάνουν με μικρά πηδηματάκια;». Γιατί λένε ότι «υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που τουλάχιστον δεν τους άρεσαν και που καταλάβαιναν ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των… έξω;». Λες το «κόλπο» μετά τα διπλά βιβλία της καταγραφής κρουσμάτων να είναι κι αυτό εισαγωγής ή είναι όντως ελληνική πονηριά;

Φαίνεται υπάρχουν δύο τινά.

Ή όλοι αυτοί οι επιστήμονες είναι ΣΥΡΙΖΑ ή τα λεφτά κρατιούνται για την επόμενη λίστα Πέτσα στα ΜΜΕ, καθώς τα πιο πολλά κανάλια και sites, που έχουν μπουκωθεί από τη λίστα, τήρησαν «σιγήν ιχθύος» όταν το ζεύγος Μητσοτάκη είχε  πάρει τα όρη και τα βουνά. Στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα φαίνεται να περιμένουν τις καινούργιες χορηγίες για να διαφημίσουν το εμβόλιο. Και όπως έλεγε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο στην ταινία Λόλα, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη!»

Δεν συζητάω βέβαια ότι ξαναγίναμε διεθνώς ρεζίλι, καθώς βγήκαν φωτογραφίες και άρθρα σε πολλά ευρωπαϊκά sites και εφημερίδες. Δε παν να λένε ότι θέλουνε, ο άνθρωπος θα κάνει το κέφι του. Πρωθυπουργός είναι, ότι θέλει κάνει. Μόνο να μην σταματήσουν να δίνουν πρόστιμα στην υπόλοιπη «πλέμπα» γιατί έρχονται δύσκολες οικονομικές μέρες και πρέπει να μπουν κάποια έσοδα στο ταμείο.

Αφού λοιπόν μπόρεσε ο κ. Μητσοτάκης να αθληθεί στο βουνό αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, γιατί εμείς να μην  μπορούμε να πάμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα πιο μακριά και να αναγκαζόμαστε να περπατάμε μόνο μέσα στα όρια του Δήμου μας για να μην φάμε κανένα πρόστιμο; Εμείς είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού ή δεν είμαστε τόσο sportive όσο είναι η οικογένεια Μητσοτάκη;

Την παραπάνω απορία ευτυχώς, λες και ο άνθρωπος ήταν στο μυαλό μου, μου την έλυσε ο κ. Γεωργιάδης όταν μας έδωσε  το πράσινο φως ότι επιτέλους, θα   μπορούμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας από οποιοδήποτε μέρος της Αττικής και να πάμε να αθληθούμε στην Πάρνηθα. Ενημερώστε όμως κ. Γεωργιάδη και τον κ. Χρυσοχοϊδη μην μου έρθει κανένα μπουγιουρντί, όταν βάλω τον κωδικό 6 και τραβήξω να αθληθώ κατά Πάρνηθα μεριά.

Ευσεβής πόθος πάντως, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή να μας εξηγήσει  για τις δικές του αθλοπαιδιές και της “easy rider” γυναίκας του, αντί να μας πνίξει με τη καραμέλα τι έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ με τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.. Νισάφι πιά, όχι άλλο κάρβουνο!

Για να φρεσκάρω λιγάκι τη μνήμη σας, επί ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν υπήρχε κορονοϊός, οι ανασφάλιστοι δεν πληρώνανε το 5ευρω που τους υποχρέωνε ο κ. Γεωργιάδης για να εξεταστούν σε δημόσιο νοσοκομείο, είχαν φτιαχτεί και λειτουργούσαν πάνω από 500 ΜΕΘ κλπ. Καλή η προπαγάνδα, αλλά δεν είναι κακό να λέγεται που και που καμιά αλήθεια.

Κύριοι της κυβέρνησης, δείτε τα χάλια σας που στέλνετε τον κόσμο «αδιάβαστο» από τις ελλείψεις σας, που τους πετάτε σαν τον σκυλί στ’ αμπέλι, ιδίως τους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας, γιατί θα έχουμε πολλά να πούμε αργότερα. Έχετε φτάσει σε σημείο που δεν μπορείτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα σας! 

ΥΓ. κ. Μητσοτάκη μην χρησιμοποιείτε τη λέξη «Δημοκρατία» γιατί μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται πλέον από σας…

Ελένη Αυλωνίτου  πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.