fbpx
Άρθρα

Διλήμματα της κάλπης

Διλήμματα της κάλπης

Άρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στο “one Voice” 13.1.2022

Πολλοί θα σκέφτεστε τι να ψηφίσετε στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Είναι μεγάλο θέμα κάθε φορά, αλλά αποφάσισα να σας βοηθήσω με επιχειρήματα να ξεμπλοκάρετε, χωρίς να έχετε αμφιβολία, εάν κάνετε το σωστό ή όχι.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
παρότι οι ειδικοί φωνάζουν για καθημερινή έκρηξη κρουσμάτων, η ΝΔ βροντοφωνάζει με σθένος για το πόσο καλά τα πάει με την πανδημία, αφού από τον περασμένο Φεβρουάριο η πανδημία τελειώνει, (ποιανού κύματος δεν μας είπε, αλλά τέλος πάντων), με εμάς να διανύουμε το τελευταίο μίλι. Περηφανεύεται για την πρωτιά που έχει στην Ευρώπη (αλλά δεν μας λέει σε τι) και για να σας λύσω την απορία, την έχουμε σε θανάτους από Covid και η ΝΔ αισιοδοξεί κάθε μέρα ότι τελειώνουμε.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
έδιωξε σε αναστολή εργασίας χιλιάδες «άχρηστους» ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές, που χειροκροτούσε παλαιότερα στη πρώτη φάση της πανδημίας και δεν δέχθηκε την καθημερινή εξέτασή τους με rapid tests. Αλλά το να στριμώχνεται κόσμος στα ΜΜΜ που δεν ελέγχονται, αυτό δεν ενοχλεί καθόλου γιατί εκεί δεν κολλάει.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
διαφυλάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας και τον προστατεύει από τους μολυσμένους ασθενείς της πανδημίας, διπλασιάζει τα νοσήλειά τους, στέλνει κόσμο να χειρουργηθεί στα ιδιωτικά νοσοκομείο, βάζοντας το χέρι βαθιά στη τσέπη. Λαμπάδα ίσαμε το μπόι του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να του ανάβουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κλινικών. Είπανε λοιπόν να δώσουν κι αυτοί μερικά κρεββάτια για ασθενείς Covid, δείχνοντας την φιλευσπλαχνία τους, αλλά όλα κι όλα θα διαλέγουν οι ίδιοι τους ασθενείς και δεκτοί θα γίνονται μόνο οι ελαφριά νοσούντες!

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς συνταγογραφούνται δωρεάν rapid και pcr test κι εδώ υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν 10 και 47 ευρώ αντίστοιχα, για να μάθουν αν νοσούν. Άλλωστε εδώ λεφτά υπάρχουν! Βέβαια τώρα τελευταία τους χαλάει την σούπα ο Δήμαρχος Συκεών, που μπορεί να κάνει pcr tests με 27 ευρώ, αλλά ίσως δεν είναι αξιόπιστα όπως μας είπε ο κ. Γεωργιάδης για τα αντίστοιχα κυπριακά που κοστίζουν μόνο 20 Ευρώ, δημιουργώντας σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο!

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
αντί να φτιάξει άχρηστες ΜΕΘ και να προσλάβει άχρηστους ιατρούς και νοσηλευτές, πληρώνει τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ για να την προσκυνάνε.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
έκοψε τον προϋπολογισμό για την υγεία πάνω στη κορύφωση της πανδημίας κατά 820 εκ. ευρώ. Τι να κάνουμε τα λεφτά για την υγεία όταν μπορούν να «φύγουν» κάποιοι «ενοχλητικοί» 80άρηδες που ακόμα παίρνουν σύνταξη και πέφτει έξω ο προϋπολογισμός του κράτους γιατί αναγκάζονται να τους πληρώνουν ακόμα. Βλέπετε, με τα φάρμακα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια, ιδίως τα αντιβιοτικά, αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
οι άνθρωποι είναι gamblers, τους αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια και συγκεκριμένα η «ρώσικη ρουλέτα», καθώς κατήργησαν το δικαίωμα των ιδιωτών γιατρών να συνταγογραφούν για τους ανασφάλιστους. Γιατί δηλαδή χρειάζεται οι ανασφάλιστοι φάρμακα και εξετάσεις; Ας πάνε σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο (εν μέσω πανδημίας) να περιμένουν ώρες στην ουρά να τους γράψουν τις εξετάσεις και τα φάρμακα και εάν είναι τυχεροί να γυρίσουν σπίτι τους χωρίς Covid.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
πετσόκοψε χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν επιπλέον και συντάξεις χηρείας ή αναπηρίας), ώστε να δικαιούνται μία μόνο εθνική σύνταξη. Ας τρώνε ένα γιαουρτάκι την ημέρα και ένα μήλο (διότι ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα), οπότε ούτε γιατρούς, ούτε νοσοκομεία. Μην τους κακομάθουμε κι’όλας.
Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
κατήργησε το κοινωνικό επίδομα για 200.000 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους για να μάθουν να ζουν με αξιοπρέπεια! Κρέας Χριστούγεννα και Πάσχα για να φροντίζουμε την χοληστερίνη τους και το ουρικό οξύ.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
επιδοτεί με ψίχουλα τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου μόνο για τον Ιανουάριο (μετά έχει ο Θεός), όσο για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο όπου συνήθως είναι ο βαρύς χειμώνας στην χώρα μας, θα λειτουργήσει η φουφού του καστανά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
καταργεί το οκτάωρο και επεκτείνει την Κυριακάτικη εργασία. Μην είμαστε και τεμπέληδες και πλεονέκτες, ώστε να θέλουμε να περνάμε χρόνο με την οικογένεια μας και βασικά να ξεκουραζόμαστε.
Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί το λόγο απόλυσης. Δεν μου αρέσει η φάτσα σου, δεν μου κάνεις τα «παράνομα και παράλογα» χατίρια μου, φεύγεις χτες! Θα βρω πιο βολικούς και «υπάκουους» υπαλλήλους.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
ενώ υποσχέθηκε αύξηση μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης, με τα 50 λεπτά που δίνει ημερησίως, δεν φτάνει ούτε για μια τσίχλα.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
Φροντίζει τους ανθρώπους της με αναθέσεις έργων και κλειστούς διαγωνισμούς, αξίας 5 δις. μέχρι σήμερα.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
Διπλασίασε τους μετακλητούς που βρήκε στη διοίκηση, το χρέος της έφθασε στα ύψη (353.9 εκατ. ευρώ) ενώ τα πάνω του πήρε με 142 εκ ευρώ αύξηση από τότε που την αρχηγία της ανέλαβε ο «νοικοκύρης» Κυριάκος Μητσοτάκης. Ψιλά γράμματα!

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
μόνο ο αρχηγός της εν μέσω lockdown μπορεί να κάνει εξορμήσεις στη Πάρνηθα και γλέντια στην Ικαρία. Πρωθυπουργοί υπάρχουν πολλοί σε όλη την υφήλιο, Μωυσής όμως ένας!

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
ως μάγκας και τσαχπίνης ο πρωθυπουργός μπορεί να μην καταθέτει τη πραγματική του δήλωση στο «Πόθεν Έσχες». Εάν κολλήσετε μαζί του μπορεί και να σας εντρυφήσει σε «άλλα» κόλπα!

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
εάν είστε πλούσιοι και μιλάμε για πολύ πλούσιοι με αυτό που νομοθέτησε για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, όχι μόνο τα 138 εκ. του Κώστα Πηλαδάκη κούρεψε, αλλά θα σας κουρέψει και ολόκληρους για να σας ευχαριστήσει.

Να ψηφίσετε ΝΔ διότι,
Επί της διακυβέρνησής της, η ελευθερία του τύπου κατρακύλησε στην 70η θέση παγκοσμίως, πίσω ακόμα και από τη Μογγολία! Αυτό όμως είναι αποτέλεσμα άθλιας συκοφάντησης των Ολλανδών δημοσιογράφων, που έχουν τη κουλτούρα να θέτουν ευθείς ερωτήσεις στους πολιτικούς ενώ για μας είναι αδιανόητο.. Θα μας κάνουν μάθημα, ποιοί; οι Ολλανδοί που στο παγκόσμιο βαρόμετρο ελευθερίας του Τύπου βρίσκονται στην απαράδεκτη 6η θέση!

Ελπίζω να σας έπεισα με τα τρανταχτά επιχειρήματά μου. Για όσους όμως δεν κατάφερα να πείσω, μην ξεστρατίσουν στη κάλπη και ρίξουν ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.. Τι θέλουν δηλαδή να ξαναφέρουμε στην εξουσία το κόμμα που μας έβαλε στα μνημόνια, όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε τον Νοέμβριο του 2021 στην ολομέλεια της Βουλής: ««Κύριε Τσίπρα, όταν μιλάτε για τα μνημόνια τα οποία αντιπαλεύατε, μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία με τον πυρομανή, ο οποίος φωνάζει την Πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια!»
Λοβοτομή του έχουν κάνει; Εμείς πάντως δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου..

Ελένη Αυλωνίτου
Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία