Δυναμώνουμε μαζί

 

Το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στις 13-16 Οκτωβρίου 2016 στο γήπεδο Ταε Κβο Ντό στο Φάληρο. Εχει ήδη ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος, που είναι ανοιχτός σε όλους, μέλη και μη.

Προχωράμε ακούγοντας. Δεν κάνουμε δημοσκόπηση, δεν αναζητούμε τη δημοφιλέστερη απάντηση, αλλά επιζητούμε θέσεις, προτάσεις, ιδέες, απόψεις κι αγωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τα χέρια με την κοινωνία για να βγει ο τόπος από την κρίση και την επιτροπεία, αλλά και για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή δημοκρατία με δικαιώματα για όλους και όλες. Σ’ αυτή τη διαδικασία κάθε άποψη σε αριστερή, προοδευτική και ριζοσπαστική κατεύθυνση είναι χρήσιμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακούσει την φωνή όσων δεν έχουν φωνή. Να αφουγκραστεί τους πολίτες, να θέσει στο επίκεντρο τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τα αιτήματα των εργαζομένων και των άνεργων, των συνταξιούχων, των νέων που μετανάστευσαν αναγκαστικά ή έμειναν εδώ να παλέψουν.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα εισηγητικά κείμενα θέσεων του Συνεδρίου:

 

Κείμενο Θέσεων της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο Συνέδριο
 
Κείμενο Συμβολής της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
 
Προτεινόμενο Καταστατικό
 
Συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο της Πρωτοβουλίας Μελών 53+

 

Παράλληλα παρουσιάζονται οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις ενότητες. Σε κάθε μία από αυτές υπάρχει η δυνατότητα τα μέλη του κόμματος, αλλά και η κοινωνική βάση να αναπτύξει τις προτάσεις, τις θέσεις και την κριτική της. Θα τις βρείτε εδώ:

http://syriza.gr/synedrio/index.php#

Θέλουμε τη γνώμη σου και τη συμμετοχή σου, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δική σου υπόθεση.