fbpx
Άρθρα

Γίνε και εσύ γαλαζοαίματος…μπορείς!

Γίνε και εσύ γαλαζοαίματος…μπορείς!

Άρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στο “one Voice” 3.5.2022

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Όλα λυμένα, ένας λαός τρισευτυχισμένος που πίνει νερό στο όνομά του. Το μόνο αγκάθι είναι ο  Αλέξης Τσίπρας, ντροπή του, που διαδίδει fake news καθημερινά.

Είναι ψέμα ότι υπάρχουν χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και νοικοκυριά που βρίσκονται αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος, αδυνατώντας να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη, που πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και τον μισθό ή τη σύνταξή τους.

Είναι ψέμα η τεράστια αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ γιατί κατά τον προκλητικό βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, δεν μπορεί να μην πληρώνουμε αυτούς τους λογαριασμούς, καθώς όπως είπε «σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ΤΣΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ και όσοι το λένε είναι λαϊκιστές!». Πάντως το ΤΖΑΜΠΑ φαίνεται ότι ΖΕΙ και βασιλεύει με τα δάνεια των 350 εκατομμυρίων ευρώ της Νέας Δημοκρατίας!

Τρέξτε λοιπόν νυν και μελλοντικοί λαϊκιστές να αγοράσετε κεριά. Όσοι τυχεροί όμως έχετε τζάκια μην τα ανάψετε, αφού έτσι κι αλλιώς έρχεται το καλοκαιράκι, αλλά μπορεί και να θεωρηθούν φόρος πολυτελείας για την κυβέρνηση και να τα πληρώσετε ακριβά!

Είναι επίσης ψέμα ο ετήσιος μισθός του κ. Στάσση, που είναι αντίστοιχος με  αυτόν του Προέδρου των ΗΠΑ, είναι ψέμα ότι συνεχίζουμε να είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη από κορονοιό, είναι ψέμα ότι υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα, όλα είναι ψέματα, ψέματα, ψέματα, που λέει και το λαϊκό άσμα.

Αφού λοιπόν τα έχει λύσει όλα η σημερινή κυβέρνηση, αποφάσισε να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα όπως ο Πολιτισμός. Άλλωστε φάνηκε όταν τσιμέντωσε και την Ακρόπολη και  αποφάσισε να τσιμεντώσει και εμάς.  

Μετά το σπίτι του Βολταίρου θα πρέπει να ασχοληθούμε και με ένα άλλο «μικρό σπίτι» στο λιβάδι, το Τατόϊ. Τι σημασία έχει, εάν πέρσι κάηκαν στρέμματα, σπίτια και περιουσίες των «κοινών θνητών», εμάς αυτή είναι η προτεραιότητα, που πρέπει να έχουμε πλέον ως χώρα.

Άλλωστε φερθήκαμε ελεεινά στους ενοίκους του «μικρού σπιτιού», με το δημοψήφισμα του 1974 που ήταν «unfair», ήτοι άδικο, όπως είχε ομολογήσει δακρύβρεχτα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πολύ σκληρή η απόφαση τότε που πήρε ο ελληνικός λαός απέναντι στους βαριά εργαζόμενους γαλαζοαίματους της Ελλάδος.

Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον νόμο 2086/1992 ουσιαστικά, δεχόταν ότι η βασιλική περιουσία ανήκει στον έκπτωτο βασιλιά και τα μέλη της οικογένειάς του. Αλλά πιο πριν, είχε γίνει το μεγάλο «ριφιφί».  Στις 17 Φεβρουαρίου 1991 εννέα κοντέινερ τα οποία περιείχαν 1.904 δέματα φορτώθηκαν σε έξι νταλίκες για να μεταφερθούν σε πλοία και μην τον είδατε τον Παναή!

Όλα και όλα, οι άνθρωποι ήταν ….σωστοί. Είχαν ενημερώσει τον Κ. Μητσοτάκη, και τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Παλαιοκρασσά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πολύδωρα. Είχαν κάνει αίτηση για «εξαγωγή οικοσκευής με όλους τους τύπους, δηλαδή συγκρότηση επιτροπής, κυβερνητική έγκριση για εξαγωγή, συσκευασία αντικειμένων κι όλα τα σχετικά. Οπότε υπήρχαν κυβερνητικές ευλογίες, δεν έφυγαν ως κλέφτες!

Έλα όμως που ο «κακός» Ανδρέας Παπανδρέου με τον νόμο 2215/1994 ακυρώνει τον νόμο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αφαιρεί από την οικογένεια Γλύξμπουργκ ιδιοκτησία και ιθαγένεια! Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! 

Ο Γλύξμπουργκ δίνει μία δακρύβρεχτη συνέντευξη στο πολυτελές ξενοδοχείο Claridge’s του Λονδίνου λέγοντας ότι «το Τατόι και το Μον Ρεπό είναι σπίτια, δεν είναι ανάκτορα, πολύς κόσμος έχει δύο σπίτια στην Ελλάδα» και γι’ αυτό ζητάει να του τα δώσουν πίσω.  Η αξία τους βέβαια κατά εκείνον, και ας λέει ότι δεν είναι καλός στα νούμερα, αποτιμάται σε 160 δις. δραχμές. Αυτό είναι το ύψος της αποζημίωσης που διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους. Κατά τα άλλα, «τα ανάκτορα, όπως έχει πει, ανήκουν στον λαό». 

Κατέφυγε λοιπόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έλαβε το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων ευρώ, ως αποζημίωση. Τα χρήματα αυτά βεβαίως τα πληρώσαμε όλοι εμείς. 

Δεν έχουμε μάθει βέβαια τι έγινε με τις οφειλές της τέως βασιλικής οικογένειας προς το Ελληνικό Δημόσιο (οφειλόμενοι φόροι συν τόκοι υπερημερίας, δαπάνες για τη συντήρηση της περιουσίας κ.λπ.) που ανήρχοντο την περίοδο 1945-1999 σε 197,532 δισ. δραχμές. Μάλλον θα του τις είχε σβήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξ’ου και το κλάμα του Γλύξμπουργκ μέχρι λιποθυμίας στην κηδεία του. Ούτε τα παιδιά του Μητσοτάκη δεν έκαναν έτσι! 

Όσο για την «οικοσκευή», που με τις ευλογίες του Μητσοτάκη έφυγαν εν μία νυκτί από τα σπίτια και ουχί ανάκτορα δημοπρατήθηκαν από τους οίκους Christie’s και Sotheby’s, για να αντιμετωπίσουν οι Γλύξμπουργκ τα μικροέξοδά τους ως μετανάστες στο Λονδίνο. Βρήκαν λοιπόν ένα αντίστοιχο «μικρό σπιτάκι» με 13 κρεβατοκάμαρες σε ένα «φθηνό» προάστιο του Λονδίνου στο Hampstread Garden, το οποίον κόστισε στην εξευτελιστική τιμή των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για να ζήσουν λιτά και απέριττα ως «κοινοί θνητοί». Τι να το κάνεις όμως, άσχημη η ζωή στη ξενιτειά..

Τώρα λοιπόν καταλαβαίνετε όλοι γιατί αυτή η πρεμούρα του Πρωθυπουργού να φτιαχτεί το Τατόϊ. Νιώθει τύψεις! Φυσικά οι Έλληνες επιστήμονες είναι τελείως άσχετοι και πρέπει να του δώσει συμβουλές ο Κάρολος της Αγγλίας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Πώς θα ξεβλαχέψουμε και θα δείξουμε στην υφήλιο ότι έχουμε και εμείς ένα αντίστοιχο Dumfries house στην Ελλάδα; 

Μόνο κ. Μητσοτάκη το Dumfries house είναι ιδιοκτησία του Καρόλου και έδωσε από την προσωπική του περιουσία για να το ανακαινίσει. Εσείς από πού θα δώσετε τα λεφτά για να το ανακαινίσετε; Μήπως από το μαξιλαράκι που σας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός είναι ο καημός σας; Ο κόσμος ψάχνει να βρεί πως από τα δύο έως τρία ευρώ επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που του ανακοινώσατε τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατέληξε να πληρώνει τους πενταπλάσιους και εξαπλάσιους λογαριασμούς από αυτούς που πλήρωνε ενώ εσείς ασχολείστε με φρου φρου και αρώματα! 

Όπως φαίνεται κ. Μητσοτάκη δεν σας φτάνει ο τίτλος του Μωυσή, θέλετε να γίνετε και γαλαζοαίματος. Είναι άλλωστε δυνατόν να κυκλοφορείτε Εσείς, ως κοινός θνητός που καταδεχθήκατε να μας κυβερνάτε;

Ελληνικέ λαέ, ξύπνα πριν να είναι αργά. Χανόμαστε!

Ελένη Αυλωνίτου                                                                                                                                    

Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία